luni, 18 mai 2009

Basescu da bir cu fugitii ? (I)

Sunt semne ca Traienica, marinaru' chipes dupa care "toate blondele e moarte", ar cam vrea sa nu mai candideze. Cica s-ar fi saturat de cite tone de flegme a inghitit in cei 5 ani de mandat.
Acu' sa ma ierte 'al de Sus, dar nu noi l-am luat de pe punte si l-am facut Presedinte. El a dat din coate si a calcat peste "hoiturile semenilor politicianismului mioritic" sa ajunga omologu' lu' Ceasca, nu ?
Cred ca gestul lui se poate traduce simplu: si-a facut marinaru' damblaua si plinu' si acum... ne lasa cu gura cascata, cu buzunaru' gol si datori vinduti FMI-ului.
Nu ca ar fi o mare tragedie lipsa lui de pe "sticla micilor ecrane" infestata de multa prostie si jeg uman, sau de pe prima scana a politicianismului mioritic, dar stau si ma intreb si eu... daca gestul marinelului este si barbatesc.
Ce ar fi fost daca Mihai Viteazu ar fi taiat-o, in timpul bataliei de la Calugareni, la un cocosel s-o delecteze pe puicuta ? Sau daca Stefan Cel Mare se supara pe razesi si pleca la ibovnica lui, in timpul bataliei de la Podul Inalt ? Sau Mircea Cel Batrin, la Rovine isi lua calu' si se oprea in prima bodega, de suparare ca-s tintari ? Ce ar mai fi ramas din istoria asta a noastra controversata ?
Basescu ar trebui sa fie mai barbat si sa recunoasca ca n-a facut nimic din tot ceea ce a propus atunci cind ne-a cersit votul. in acesti cinci ani si ar trebui sa-si recunoasca neputinta. Sa recunoasca ca el insiusi face parte din sistemul ticalosit de care facea atita tam tam.
Ca membri ai familiei sunt parte a acestui sistem, atita vreme cit nu pot justifica tranzactiile si natura legaturilor cu Popoviciu, sau care-i secretul bunastari de care se bucura fratioru'.
Nu din invidie se nasc neaparat intrebarile astea, ci mai degraba din indignarea de a fi fost dus de nas de un bisnitar, marinar... atunci cind ne-a cersit votul si noi am pus botu'.
Dar sa le luam pe rind... Basescu...

1. Ne-a ascuns gravitatea crizei si faptul ca vom avea multi ani de tras de pe urma jafului national la care si el a fost partas, macar prin complicitate.
2. A cedat in fata sistemului ticalosit, dindu-si seama ca si el si ai lui sunt parte din acesta.
3. A dat cheile Romaniei, FMI-ului, pe mai putin de 20 de miliarde de euro. Consider ca am fost subevaluati, ca sclavi si ca pretul este prea mic pentru cita prostie este in Miorita.
4. A dus in derizoriu functia de Presedinte a Romaniei.
5. A cochetat cu tot felul de personaje dubioase...

... si lista poate continua...

Deocamdata...
S'auzim de bine si Doamne'ajuta !