marți, 19 mai 2009

Nimic nu ma mai mira...



Sa schimb subiectul...
Nu ca m-ar fi sunat cineva de la SRI sau de la Cotroceni dar cred ca mai este suficienta vreme sa continui serialul....
Ma gindeam sa arunc o privire si in strunga asta a noastra.
Sunt mitici si gaite printre mioritici care sufera de un complex de inferioritate generat de neputinta, de un IQ foarte scazut, de lipsa de ocupatie, de invidie bolnavicioasa, sau de o lene profunda. IQ-ul lor este evident cel mult, modest. Nu e greu sa-ti dai seama de asta.
Probabil ca telul lor in viata este doar acela de a sta sa birfeasca, sa dezvolte ( folcloric, evident ), orice zvon cules la o sueta, intre doua cafele sau doua votci ( depinde de sex si orizont ).
Uneori aflam despre noi lucruri pe care "toata lumea le stie", numai noi nu !!!
Aflu ca noi am... ca suntem... ca am fi fost... ca... ca... ca...
Interesant este ca cei care ne "interpeleaza" incearca ( cu o staruinta bolnava) sa ne convinga ca ei stiu ceea ce noi nu stim despre noi.
Ei sunt in stare sa ne puna in gura, sau in circa, vorbe sau fapte pe care nu am "reusit" sa le "infaptuim" in viata asta pentru ca sunt convinsi ca detin piatra filozofala.
Ma gidesc ca o fi vreo boala sau vreun handicap mioritic.
Pentru ei asta devine obsesie bolnavicioasa si incerca sa ne convinga ca adevarul l-au la degetul mic.
Cu temeinicie, dar fara argumente reale, concrete, incearca sa ne convinga ca ei au dreptate , ca ei detin nu numai adevarul dar si... morala, bunul simt, educatia.
Altfel spus ei stiu cel mai bine totul despre Univers, dar si despre Apocalipsa...
Eu stiu insa ca ei, acesti bipezi monocefali, n-ar trebui bagati in seama, ca sunt prea mici si prea neinsemnati si ca ar fi doar o pierdere de timp sa-i iei in seama...
Ca de fapt ei nu reprezinta nimic nici pentru ei insusi, dar mai cu seama pentru omenire...
Este trist ca trebuie sa mai suportam uneori si astfel de... indivizi...
Dar traim in Miorita...

Basescu da bir cu figitii ? (II)

Da, eu cred asta incearca sa faca, sa dea bir cu fugitii. Nu ca "dau turcii" acum, dar curind, foarte curind da FMI-ul si Banca Mondiala...
Fireste ca marinaru' nu e nici primul, nici ultimul personaj contestat si, din pacate nici ultima deziluzie a acestui neam, dar sa nu devenim excesiv de "concilianti" cu lichelele politicianismului mioritic.
Eu nu am eu nici o vina ( poate doar aceea de a ma fi nascut pe aceste meleaguri si in aceste vremuri ! ), ca martafoii nu au educatie, nu au scrupule, nu au minimul respect fata de cei pe care-i duc de nas de doua decenii incoace. Este la fel de adevarat ca cei mai multi dintere noi sunt creduli si mai... saraci cu duhul. Asa se explica de ce si cum de douazeci de ani ne conduc aceiasi politicianisti jegosi ce au praduit tara asta pentru ei si clanurile lor, mai dihai ca "haiducii lu' Sapte cai". Si ca mine cred ca mai sunt suficient de multi care, intr-un fel sau altul ar trebui sa aiba "atitudine" fata de astfel de practici, astfel de comportament si astfel de personaje.
Verticalitatea si respectul fata de poporul care l-a ales, il cam obliga pe "prezidentul mariner" sa ne spuna cum a reusit fica lui, Ioana, sa stringa, in acesti ani, din munca cinstita circa 1.000.000 de euro, cit a costat apartamentul oferit de "papusarul" Popoviciu , nu ?!? A facut-o ? Nu. Pentru ca este parte din sistemul ticalosit. Si atunci ma intreb, cum a avut nesimtirea sa mai ramina la Cotroceni si sa priveasca-n ochi pe cei care au crezut in el ?
Se pare ca in familia Basescu a cam lipsit educatia. Ca Presedinte nu cred ca exista vreun motiv sa te compotiti ca bisnitaru' sau ca schimbatoru' de valuta din coltul strazii... "Gaozar", "tiganca imputita" nu sunt cuvinte din vocabularul unui Presedinte. Nu discut aici si acum daca reprezentantii presei au sarit calu' sau nu. Un Presedinte care se vrea a fi respectat nu se comporta ca ultimul maidanez...
Probabil ca ne meritam soarta si un astfel de Presedinte, daca l-am ales. nu ?
Dar eu nu cred ca trebuie sa perseveram in prostie...
Basescu trebuie sa-si asume umilinta.
Parerea mea.