marți, 9 iunie 2009

Europa a fost "garantul" si "codoasa" marelui jaf national, mioritic !


Nu sunt un "nihilist".
Am si eu, ca fiecare, doza mea de optimism.
Este adevarat, eu am un optimism mai rezervat, dar este unul bazat pe ratiune, nu pe ce am visat intre doua spagi sau trei comisioane.
Si sunt satul de atitea minciuni si atita ipocrizie...
Poate ca eu sunt mai ancorat in realitate. Nu ma fac ca este bine doar daca mie mi-e bine.
Nu mai cred in politicienii dimboviteni si nu mai cred in Europa.
Europa a fost "garantul" si "codoasa" marelui jaf national.
Sa nu ne ascundem dupa cires.
Am sa-mi explic afirmatia pentru ca vor fi si voci care nu vor fi de acord cu afirmatia mea... Repet, Europa a fost si ramine garantul si complicele marelui jaf mioritic !
Acum vreo 10 ani vorbeam cu directorul pentru Europa al postului de radio Deutsche Welle, care-mi spunea ca nu intelege de ce nu se intimpla nimic in Romania, de ce poporul asta este atit de nereceptiv si nedornic de civilizatie, pentru ca tara lui, Germania, ca si alte tari vest-europene, acorda Romaniei ajutoare substantiale.
"Tocmai de aceea nu se intimpla nimic aici in Miorita", i-am raspuns, "pentru ca voi europenii dati banii cum si cui nu trebuie. Adica-i dati guvernantilor, care-i folosec pentru conturile lor sau orice altceva decit pentru ce i-ati dat.
Daca vreti sa ajutati poporul asta, mergeti direct la nevoile lui si dati banii cui si acolo unde este nevoie de ei, direct, in sectorul privat. Daca nu se poate face asta,mai bine nu mai dati nici un ban.
Poporul asta poate renaste din propria-i cenusa si se mobilizeaza numai atunci cind ii ajunge cutitul la os, i-am mai spus eu.
I se parea nefiresc sa vorbesc asa despre guvernanti... pentru ca el venea dintr-o tara in care respectul guvernului fata de cetatean este mai mare decit respectul fata de orice altceva. Pentru ca ei, guvernantii vest-europenii, stiu ca cetateanul este cel care plateste taxe si impozite pentru ca respectivul guvern ( si functionarii intregului sistem ) sa traiasca.
Deutsche Welle, avea un parteneriat cu Societatea romnana de Radiodifuziune si pregatea, pe cheltuiala contribuabilului german, viitorii "pupincuristi" ai guvernarilor mioritice, viitoare.
Cel mai "reprezentativ" produs al lor ( cu care se mindreau, pina la momentul in care a fost anchetat de DNA, in urma unor scandaluri de coruptie, pentru un tun de 20 de milioane de euro !!!), a fost domnul Dragos Seuleanu.
Probabil va mai aduceti aminte.
Eu mi-am permis sa-i spun prietenului meu ca nu asa vor reusi sa "reformeze Romania". Aceasta actiune trebuia sa sprijine eventual massmedia privata, nu cea de stat, pentru ca aia de la SRR nu vor face altceva decit sa le manince banii si apoi vor continua sa abordeze politica editoriala de "slugarnicie si pupincurism" cras, pentru "guvernantii si parlamentarii care le aproba bugetul si soldele".
Se pare ca am avut dreptate...
V-am povestit doar unul dintre multele episoade traite, in care am incercat sa atrag atentia reprezentantilor Europei ca politica lor, idioata deadreptul, este catastrofala pentru acest popor si este benefica doar pentru clasa politicianista infipta "la cascaval" dupa '89.
La inceput, cind nu se discuta inca despre integrare, eram ascultat si aprobat.
Ce au facut, concret, reprezentantii UE ?
Nimic.
Au continuat sa bage mina in buzunarele contribuabilor vest-europeni ( contribuabilul francez, german, olandez, englez, italian... ) si sa-i imbogateasca pe mai marii politicianisti si papusari mioritici.
Nimeni nu s-a intrebat cum este posibil ca in Romania peste 1000 de insi sa detina averi de peste 100 de milioane de euro, fiecare, realizata in numai citiva ani si asta in situatia in care Romania nu avea decit o bruma de economie si aceea era controlata de stat, la vremea aceea.
Apoi, dupa ce europenii au inteles care-i filozofia, s-au invatat si ei "la cascaval" si au uitat de tot si de toate relele si pacatele politicianistilor nostrii, pentru ca, nu-i asa, se punea acum problema "impartirii cascavalului mioritic", in schimbul... aderarii.
Europa a inchis ochii la toate cele intimplate "dupa integrare", fireste dupa ce si-au primit fiecare "dreptul".
Nemtii de la E.On au luat distributiade gaz in nord, iar francezii in sud. Austriecii au luat BCR-ul si Petromul. Englezii au luat Sidex-ul. Olandezii cimentrul. Grecii, Romtelecom si ceva banci ... si lista poate continua.
Ce a insemnat de fapt integrarea noastra in UE ?
In afara de tributul platit si... fluturarea unor stegulete, rosii si galbene, nimic.
Un troc meschin intre Europa si politicianistii mioritici, un gir sau un cec in alb, dat de politicienii europeni confratilor politicianisti mioritici, pentru continuarea jafului national...
Nu degeaba... fireste.
Si imprumuturile de la FMI si de la UE au fost "destinate" aceluiasi jaf, in care Europa este parte.
Cine va plati nota acestui imprumut, de peste 30 de miliarde de euro ?
Noi, fraierii, fireste !
Si mai sunt multe de spus...