vineri, 12 iunie 2009

Romania va creste numai prin spaga si lipsa de bun simt


Privesc mirat in jur si ma intreb daca chiar suntem un popor de ipocriti...
Fiecare dintre noi cautam modelesau mituri, care sa le urmam.
Unii ( cei mai multi, din pacate !!! ), idolizeaza pe "marii intelectuali ai neamului", Guta sau Salam.
Altii pe Gigi Becali, razboinicu' si neinfricatiul europarlamentar din Pipera, caruia nu-i este teama de nimeni, cu exceptia lu' Popoviciu, caruia, daca-i mai rosteste numele, ajunge iar "la racoare".
Alti ii divinizeaza pe Plesu si pe Liiceanu.
Altii ( pedelisti-pupincuristi, fireste), pe Basescu.
Altii pe Elena ( nu din Troia, ci cea de la... turism, cu banu' public dat preferential anumitorfirme sipersoane... ).
Si lista ar putea continua...
In jurnalism s-au nascut citeva modele dealungul vremurilor...
Printre acestia si realizatorul de televiziune Mihai Tatulici.
Distinsul realizator a avut o cota ridicata de simpatie ( si chiar de admiratie, as putea spune ), pina la "nefericitul"ala de Caritas, jocul piramidal care a nenorocit foarte multi mioritici creduli si saraci, nu numai cu duhul.
In aceea vreme, domnia sa il prezenta pe Stoica ( pentru cei care nu stiu, patronul Caritasului), ca pe "Salvatorul Neamului", dar... fireste nu degeaba...
Dupa ce excrocheria a luat sfirsit, domnu' Tatulici "s-a ascuns" o vreme sa-si cheltuiasca banii... de la Caritas, fireste.
Apoi, dupa o alta vreme, a (re)aparut in peisajul mass medieimioritice, la inceput mai"timid" si apoi din ce in ce mai "prezent", incercind sa lumineza neamul asta intunecat la minte si sa faca pe izbavitorul... "lup moralist".
Chestia asta a tinut o vreme buna si chiar la un moment dat am crezut ca omul si-a pus suficienta "cenusa-n cap" si s-a "pocait", iar acum ar trebui sa-l iertam pentru episodul "Caritas".
Dar iata ca, lupu' isi schimba parul, dar Tatulici, naravu, ba !
L-am vazut pe ipocritul realizator de televiziune moderind o emisiune la Realitatea TV, in care, probabil trebuia "cosmetizata" imaginea celor de la "noul" Petrom, o imagine terfelita, total justificat, dupa scandalul izbucnit la vinzarea companiei Petrom si a rezervelor de petrol ale Romaniei, chipurile in contrapartida, pentru sprijinul acordat de austrieci, la integrarea Mioritei in marea familie a Europei mama ( vitrega, evident !!!).
Ce l-o fi determinat pe Tatulici sa faca o emisiune in care sa adinceasca santul dintre fesele celor de la "noul Petrom", cind pina mai ieri el si colegii sai de la Realitatea TV nu mai conteneau sa puna la zid, sa critice si sa ceara socoteala autoritatilor si noului proprietar, pentru "marea privatizare frauduloasa" ?

"Potrivit analiştilor economici, contractul de privatizare al companiei Petrom avantajează clar grupul austriac. Un prim avantaj ar fi acela că redevenţele către statul român rămân neschimbate timp de zece ani. Analiştii mai spun că nici consultantul autorităţilor romîne nu şi-au făcut treaba, adică că a subevaluat preţul de vânzare. " - Realitatea.NET - vineri 1 decembrie 2006

Ma intreb, pina unde poate duce ipocrizia mioritica ?
Ii mai pasa cuiva, sincer, de tara asta si de neamul asta "ipocrit" ?
Ma tem ca ... nimanui.
Pentru ca Romania poate creste doar prin spaga si lipsa de bun simt !