luni, 12 octombrie 2009

Povestea unei tepe marca PSD, data la Graz, in Austria


Cu Mircea Popi, Presedintele asociatiei AutProRom din Graz sunt prieten de vreo 5 ani.
Omul este un banateant de mare isprava, stabilit de ceva vreme, cu familia, la Graz, in Austria.
Omul, sprijinit de minunata lui familie, nu a stat deoparte si s-a implicat in viata diasporei, in perpetuarea romanismului si in promovarea imaginii Romaniei, in acel colt de Europa. Dealungul anilor petrecuti in Austria Mircea Popi a incercat sa "uneasca" interesele romanilor rezidenti in Austria, intr-o organizatie puternica si reprezentativa, dar...
Mai mult decit atit, "a inchiriat" spatiu de emisie, saptaminal, la "Radio Helsinki", pentru a realiza o emisiune, in limba romana, pentru cei peste 10.000 de romani din zona Graz-ului.
N-a fost sa-si vada inca "visul cu ochii", pentru ca "interesele" (marunte), ale unora sau ale altora, coraborate cu dezinteresul manifestat de autoritatile de la Bucuresti pentru promovarea intereselor Romaniei, in ultimii 20 de ani, au "fitilit" si "naruit" initiativa de buna credinta a omului.
Dar nu despre asta voiam sa va povestesc, ci despre ultima umila "experienta", dea dreptul revoltatoare, traita de Mircea Popi, experienta ce demonstreaza seriozitatea si "bunele intentii" ale pesedistilor, uniti in cuget, dar mai ales in "simtiri", sub sloganul "Teparii suntem noi, nu voi !"
Acum citeva zile primesc un e-mail de la Mircea. Iata ce-mi scria ( printre altele ) prietenul meu :

"Am fost rugat de un consilier al PSD de la Galati sa organizez o intilnire cu romanii din diaspora, iar „afacerea “ s-a stabilit in 11.09.2009 la Bucuresti cu "seful cel mare". Eu personal am fost acolo si mi-a confirmat verbal acceptul lui de a veni, urmand ca detaliile sa le tratez cu stafful lui...
M-au rugat sa le organizez o intalnire cu romanii si am mobilizat peste o mie de oameni la Graz si o mie la Viena, am inchiriat niste sali mari, am contactat artisti si pe urma sa-mi comunice ca nu mai vin si referitor la finantare... "nici usturoi n-au mancat si nici gura nu le miroase..."
Am ramas cu o gaura, repet, de 12000 €.
Consider ca nu este normal ! "


Omul si-a facut treaba, asa cum se poate vedea din "invitatia de mai sus". A adunat oamenii, a organizat serios toate amanuntele pentru "inilnirea cu prostancul" si.... teapa !!!
PSD-ul i-a dat o gaura in buget de 12.000 de euro.
Fireste ca pentru "ei", pesedistii, este un mizilic, dar gestul este unul la fel de jegos ca toate cele cu care n-au obisnuit in ultimii 20 de ani, aceste lichele ale politicianismului mioritic.
Asa ca fiti cu mare bagare de seama, ca taparii politicianisti n-au murit.
Ei exista si "lucreaza" printre noi !
Aviz amatorilor.