marți, 2 februarie 2010

De ce trebuie impartita Miorita "in misei si in pupincuristi " ?

Cit de iresponsabil trebuie sa fi, sau cit de orb sa nu-ti dai seama ce se intimpla in jurul tau ?
De ce trebuie sa-i suportam pe toti acesti slugoi iresponsabili, care probabil ca miine vor incerca sa ne convinga ca cerul nu mai este albastru si iarba verde , ci invers, pentru ca asa vor sa credem stapinii lor.
Am primit aseara un telefon de la prietenul meu de-o viata Cristi Buica, sa ma uit pe B1 ca este o emisiune interesanta despre Mircia Gutau.
Trebuie sa recunosc ca in ultima vreme nu ma mai uit la televiziunile nationale pentru ca am constatat ca nu sunt obiective si ca, fiecare are cite un mogul in spate, un papusar ce trage sforile politiciilor editoriale ale postului dupa cum ii dicteaza propriile interese.
Nu mai urmaresc nici B1, postul tv ce a devenit oficiosul pedelistilor, locul unde-si spala ciorapii Basescu si tot staful de "neintelesii" din PDL.
Dar pentru ca prietenul meu a insistat... am trecut, cu telecomanda, pe B1.
Jenant peisaj mediatic mi-a fost dat sa urmaresc.
Trecind peste limbile lungi si catifelate ale Nasului ( uneori ridicol, alteori sublim in slugarnicie ! ), n-am inteles ce rost a avut emisiunea ?
Nu a adus nimic nou in ecuatia condamnarii ex-primarului, ci doar starea de parere de rau( firesca, de altfel ), a unei sotii care deplinge soarta sotului incarcerat si mihnirea unui avocat neputincios, care nu a avut decit argumente "sentimentale", sau care tin mai mult de... "teoria conspiratiei", decit de dreptul penal.
Ma rog, nimic interesant si nimic spectaculos.
Mesaje "comandate", altele rautacioase, altele... interesante.
Doar ca am asistat inca odata la aceiasi slugarnicie si la acelasi joc mediatic, de a incerca sa se puna presiune pe magistratii care urmeaza sa se pronunte in recursul in anulare, in cazul lui Mircia Gutau. Cred ca asta a fost singurul scop.
Nu ar trebui sa ne mai mire nimic... dar absolut nimic din toata mascarada asta pe care trebuie s-o suportam zi de zi, daca avem asemenea atitudini... iresponsabile.
Sa lasam fratilor ca Justitia sa-si faca treaba si sa se intram si noi in rindul tarilor civilizate, in acest domeniu.
Altfel... ca la noi, la nimenea...