joi, 6 mai 2010

Dupa declaratia Presedintelui Basescu m-am hotarit: Nu mai emigrez !!!

Cit poate fi oare distanta intre bun simt si mitocanie, sau intre declaratiile demagogice si realitatile mioritice ?
Unde se pot ele intersecta, sau mai bine spus, se pot ele oare intersecta vreodata, in mintea acestor politicianisti  mioritici ?
Cu siguranta, la cei mai multi dintre ei, acestea sunt doar... notiuni paralele.
La altii, uneori, pare ca normalitatea mai poate avea o sansa.
In comportamentul si declaratiile lor fata de soarta acestui neam, fac uneori progrese remarcabile.
Dupa ce am ascultat discursul Presedintelui, din seara asta, pare ca cineva s-a trezit si ca normalitatea nu mai este o notiune abstracta.
Am ascultat o declaratie realista si "optimista", in acelas timp, care m-a facut sa reflectez la deciozia mea de a emigra cit de curind...
Dar cum o minune nu tine... mult, dupa asta, in purul si inconfundabilul stil mioritic, mi-a fost dat sa ascult ( pe canalele mogulilor, fireste !), aceiasi demagogie ordinara, a acelorasi papitoi politicianisti, nelipsiti de pe micul ecran seara de seara ( gen Ghisa, Antonescu, Ponta, & co. ), care nu stiu decit sa... bata cimpii,  mult si prost... si sa nu spuna nimic, niciodata, in afara de "jos Basescu" !!!
Stau si ma gindesc acum, cum am putut fi atit de prost sa suport, timp de 20 de ani, toti trintorii astia...
Din munca noastra ei au facut insa imperii financiare.
De 20 ani lucrez, ca un prost, cinstit, in domeniul privat si n-am reusit prin munca cinstita si prin coirectitudine fata de stat 9 platind toate taxele si impozitele, la zi  !!!), decit sa tin o afacere pe lina de plutire, sa-mi cumpar o garsoniera si o masina si sa calatroresc din cind in cind, prin lumea civilizata, asta in timp ce functionarii astia ai statului si-au facut imperii financiare, vile, case de vacanta, proprietati, conturile pline si multe alte
Din ce ?
Din salariile de bugetari ?
Basescu a pus degetul pe rana.
Daca tot ce a spus se si intimpla, cred ca mai avem o sansa.
Pot chiar sa ma gindesc sa nu mai emigrez !