miercuri, 21 iulie 2010

Politicianistii mioritici par nedumeriti de realismul Raportul Comisiei Europene cu privire la involutia Romaniei in procesul de aderare, mai ales in Justitie

Raportul Comisiei Europene privind progresele înregistrate de România în cadrul Mecanismului de cooperare şi verificare, prezentat Parlamentului European a iritat o parte din clasa politicianista mioritica.
Pe cealalta gasca de fripturisti si oportunisti nici n-o intereseaza.
Raportul spune clar ca Romania are mari probleme cu Justitiea si cu nerezolvarea problemei coruptiei, care a devenit "legala", intr-o tara cu parlamentari corupti, parlamentari care mutileaza legea ANI in favoarea lor, cu un DNA ineficient si controlat politic, cu magistrati corupti si iresponsabili, cu foarte multe procese ce treneaza de multi ani pina sa obtina o sentinta definitiva, a Justitie condusa si manipulata de mari corupti.
Aceasta-i atitudinea "alesilor", a parlamentarilor pe care i-am propulsat acolo sus, "in capu' trebii", sa ne reprezinte interesele.
Ambasadorul SUA la Bucuresti, domnul MARK H. GITENSTEIN, declara dupa prezentarea raportului :
"Raportul Comisiei Europene a fost unul echilibrat şi corect. România are în faţa sa multe provocări. Le ofer sprijinul meu tuturor acelora care promovează transparenţa şi statul de drept. Sper că la finalul acestui dificil proces, România va adopta o lege ANI care să respecte angajamentele asumate faţă de Uniunea Europeană şi să răspundă aşteptărilor companiilor şi cetăţenilor americani, dar în aceeaşi măsură, să răspundă şi aşteptărilor cetăţenilor români, care merită să îi poată trage la răspundere pe oficiali."
Presedintele Traian Basescu accepta raportul dar in acelas timp ii minimizaraza "efectele" si veridicitatea.
A venit vremea ca Traian Basescu sa recunosca ca nimic din tot ceea ce a promis acum 6 ani, nu a fost in stare sa puna in practica. Coruptia s-a "dezvoltat" in toti acesti ani, mai ales in propriul partid.
Traian Basescu trebuie sa recunoasca ca Romania este in pragul falimentului si al anarhiei, datorita prestatiei lamentabile a clasei politice, a prestatiei sale, a ineficientei Parlamentului, a incompetentei Guvernului  si mai ales a atitudinii domniei sale de a duce totul in derizoriu.
"Amendamentele aduse Legii ANI intrerup evolutia incurajatoare a Agentiei si nu sunt conforme cu angajamentele asumate de Romania la momentul aderarii", arata Raportul Comisiei Europene asupra Justitiei, care recomanda tarii noastre sa corecteze legea.
Cine s-o faca ?
Cine sa corecteze aceasta lege, dar si toate celelalte legi strimbe dupa care functioneaza Romania ?
Este ca si cum ai cere hotilor sa se condamne singuri.
Faptul ca massmedia centrala a trecut atit de usor peste acest subiect, ma face sa cred ca nu se va intimpla nimic in urma acestui raport si ca Romania va fi exclusa, sau cel putin marginalizata, in viitorul apropiat de UE.
Reiterez ideea ca UE trebuie sa numesca in Romania un Guvernator si un guvern de specialisti, neangajati politic, pentru salvarea Mioritei.
Iar Parlamentul sa devina un instrument "consultativ", fara sa mai fie bugetat. Cei care vor intradevar sa faca politica, s-o facva pe banii lor si sa fie tinuti departe de "cascavalul sa ciolanul puterii".
Sa vedem citi se vor mai inghesui sa devina parlamentari.
In Romania trebuie reformat totul , in cel mai scurt timp.
Altfel Uniunea Europeana ar putea avea mari probleme cu Romania si in aceasta zona a sud-estului Europei.
Asta poate fi sansa noastra sa devenim o tara civilizata si sa traim decent !
Poate Dumnezeu ne va da mintea de pe urma sa ducem acest gind la bun sfirsit.