miercuri, 11 august 2010

Ginduri dupa 18 ani...

Acum, nu stiu de ce, dar ma simt mult mai relaxat, chiar daca nimic bun nu se intimpla in jur.
Sa nu credeti ca s-ar fi intimplat ceva extraordinar in viata mea, sau ca "Miorita" ar fi intrat pe un fagas normal. Nu.
Poate ca doar "vizita de lucru" ( facuta zilele trecute in comunitatea romaneasca din Ungaria, de la Gyula  continuata la Bulci ( o sat undeva intre Lipova si Savirsin ) si apoi finalizata la Arad, pe malul Muresului, intr-o companie selecta si prietenoasa, m-a facut sa-mi schimb starea de spirit si sa ma gindesc ca.... "se mai poate"intimpla ceva "normal" pe meleagurile astea.
Am sa va povestesc, mai pe larg despre asta, imediat ce Lae imi v-a trimite si "imaginile".
Astazi am sa incerc sa-mi amintesc de toti cei care au dat nume Metronomului.
Unii au pus umaruil mai mult, altii mai putin. Unora le-am uitat numele si-mi cer scuze pentru asta.
Au fost insa citeva personaje care merita toata consideratia si multumirile mele, indiferent de conjunctura despartirii de postul asta de radio. Asta nu inseramna ca pe ceilalti ii dispretuiesc, Nu, dimpotriva. Ii admir pe toti pentru curajul lor de a incerca sa faca fata unei astfel de provocari.
As incepe cu Nicu Riza, Dragos Chirta, Mihaela Pasarelu si Ionel Vochin. Acesta a fost "nucleul de baza", sau "grupul de initiativa". Dupa "experimentul Paradox", eu am hotarit sa incep un al proiect, Metronom. Motivele despartirii mele de Paradox nu mai sunt "importante" acum.
Apoi, ideii noastre de a incerca un alt proiect s-au alaturat Floriana Diaconescu, Matei Ghigiu, Florin Mitu si Liviu George Dumitru. La scurta vreme echipa s-a marit considerebil, cu nume noi : Gabriela Borbil, Ionut Gavrila, Raul Stefurac, Wiliam Cosmescu, Rozalia Mostoghiu, Floriana si  Marius Voicu, Nineta Teodorescu, Liviu Popescu si alti "pionieri ai radioului valcean", la fel de importanti, dar a caror nume l-am uitat, si-mi cer scuze pentru asta.
A urmat episodul ( jalnic pentru o institutie care se dorea a fi garantul interesului public CNA ), cind Metronom-ului i s-a refuzat acordarea licentei de emisie in "favoarea" unui alt proiect care a sfirsit lamentabil in audiovizualul mioritic. Atunci a fost momentul meu de cumpana. Cuprins de scirba, am vrut sa emigrez ( siu acum imi pare rau ca n-am facut-o !!! ). La "insistentele" lui Gigi stamate si a domnului Iulian Comanescu, prefectul de atunci al Valcii, dar si faptului ca am avut alaturi un prieten adevarat, Cezar Dinu, m-au induplecat si am ramas sa duc mai departe legenda Metronomului. Acum le multumesc.
In decursul anilor "s-au perindat" pe la "Scoala Metronom", sau au pus umarul ( si unii continua s-o faca ! ) la bunul mers al acestui post de radio : Dana Baboi, Denisa Sararu, Anca Tanase, Dan Udrea, Marian Ursescu, Nadina Nedelea, Ramona Bercea, Corina Iordache, Romeo Popescu, Carmen Bogorodea, Ligia Diaconescu, Marian Marinescu, Romeo Radulescu, Toni Ceausu, Dan Ienculescu, Simona Florea, Ileana Regep, Nicolae Cristian, Eugen Ozon, Tudorel Brucar, Gabi Anton, Tudor Iosifaru, Gheorghe Stamate, Ana Maria Fliu, Aurel Riza, Silvana Radu, Dan Chiusbaian, Angelica Popescu, Anca Ungureanu, Laura Halus, George Chirca Jr., Marius Albu, Constantin Neculaie... si lista poate continua.
Tuturor le multumesc sincer pentru tot ceea ce au facut pentru Radio Metronom.
Multumesc in egala masura celor care au fost alaturi, ascultatorilor, fanilor de pretutindeni si mai cu seama Bunului Dumnezeu, care mi-a dat puterea si intelepciunea de a continua acest proiect. La aniversarea de 20 de ani sper sa fi devenit un brand national. Doamne' ajuta !