vineri, 17 decembrie 2010

Cu gindul la Mos Craciunul asta, saracit de atitia mitici, incepe sa ne dea tircoale nostalgia dupa Mos Gerila

Asta seara am fost la Tirgul de Arta. La fiecare sfirsit de an filiala UAP organizeaza un soi serbare cu colindatori, covrigi, mere, nuci, vin fiert si... lucrari de arta.
Lume multa pentru vremurile astea pe care le traim, mai putin "pestrita" si parca mult mai interesata de comunicare si mai putin de arta. Anul asta nu s-au mai etalat tualete, nu s-a mai onorat adunarea cu un sobor de preoti si nici cu soborul de politicianisti ipocriti, dornici de imagine. Este normal, doar nu este an electoral. Nici macar pre-electoral. Asa ca au fost prezenti doar cei ce au "treaba" cu arta.
"Zugravu' sef", acest Obama de Valcea, cu talentu-i oratoric, a omagiat "conducerea de partid si de stat" pentru "maretele proiecte artistice" (a se citi oportunitatile de a face si ei un ban) ce ar urma sa se deruleze anul viitor.
Am inteles lesne ca orice se poate cumpara pe plaiurile astea.
Ca pina la urma stau si ma intreb:
 - Care este diferenta intre golania cu pavelele de granit si "gestul asta" cu statuile (viitoare) din actualele si viitoarele sensuri giratorii  ?!?
Ma rog, chestie de gust si de... circoteala.
Afara, gerul si saracia dadeau tircoale pe la ferestrele mari ale galeriei de arta.
Inauntru, cei mai multi se bucurau de cei doi covrigi si un pahar de vin fiert.
Arta era de fapt doar... un motiv pueril.
Altfel...
Cu gindul la Mos Craciunul asta saracit ( si jecmanit de atitia mitici, impostori si diriguitori ai zilelor noastre ), incepe sa ne dea tircoale... nostalgia dupa Mos Gerila.
Si asta-i trist.