duminică, 6 noiembrie 2011

Iluzia ca poate exista democratie

Anuntul premierului grec, cum ca planul de salvare al tarii sale "impus" de UE, va fi supus unui vot popular, adica unui referendum, imi dadea speranta ca totusi democratia inca mai are o sansa in lumea asta bolnava de "material" si ca mai exista o speranta ca in leaganul culturii si filozofiei mondiale vom redescoperii ce este de fapt democratia, in sensul in care a fost ea definita de marii invatati ai antichitatii.
Dar nu a fost sa fie asa...
DICTATURA BANCHERILOR in aceasta lume bolnava si vaduvita de adevaratele ei valori, l-a facut pe Papandreu sa se razgindeasca repede si sa renunte la cel mai de pret element al unei democratii, adica exprimarea "vointei poporului". Aceasta democratie invocata cu multa ipocrizie in ultimile decenii, mai ales de cei care astazi "iau acest privilegiu" poporului elen, a fost confiscata tocmai de EI.
Este evident ca ne-am despartit acum 20 de ani de dictatura ceausista si avem acum parte de dictatura bancherilor.
Pentru putin timp am avut iluzia ca poate exista democratie.
Acum am inteles ca m-am inselat.
Traim cele mai triste momente din viata omenirii, vremea cind valoarea suprema este BANUL si lumea este condusa de niste minti bolnave numiti bancheri si nu de oamenii politici pe care i-am investit cu votul nostru DEMOCRATIC sa ne conduca destinele.
Din pacate... acesta-i doar inceputul.