vineri, 4 iulie 2014

E timpul sa ne ridicam !

Astazi am dat peste o postare pe blogul Nadinei Nedelea. Cum zilelea acestea este comemorat POETUL, cred ca este interesant sa va propun spre lectura un material scris de Nadina. Am recitit protestul ei fata de mitici si mitocanii care au adus Miorita in situatia actuala. Am redescoperit ceea ce astazi nu mai avem si nu ne mai caracterizeaza: ATITUDINEA. Mi-am permis sa readuc in atentia celor care mai spera ca Romania poate sa-si cistige poporul si demnitatea ceasta postare, din toamna anului 2010 a Nadinei.
V-o ofert spre lectura...

Nu-mi place sa fiu la moda. Nu imbrac culorile indicate de creatori sau promovate de trendsetteri. Nu sunt tunata si nici nu tin sa impresionez prin fizic sau cu hainele de pe mine. Cu atat mai putin m-as alatura multimii snoabe care abia AZI isi aminteste de Adrian Paunescu.
Dar nu pot sa tac. AZI nu am rabdare cu rautaciosii, cu cei ce se cred judecatori, cu cei care arunca cu pietre in Eroi, numai pentru a iesi din propria neputinta.
Calcatorilor pe cadavre, AZI nu-l mai judecati pe OMUL Adrian Paunescu, ca NU mai e.

AZI ne defaimati pe noi, cititorii lui Adrian Paunescu, pe noi cei care ne-am culcat cu volumele lui de poezii sub perna, sau daca n-am avut bani pentru carti, i-am copiat operele pe caiete dictando (vorba Adrianei Oprea) si i le-am invatat pe derost. Stiam “Oratie de nunta” dinainte sa apuc sa iubesc un barbat, fredonam “La o cana de vin” dinainte sa am prima intalnire amoroasa.
Si Doamne cat de mandra eram de Romania, cand poporul isi iubea tricolorul, cand pe vremea dictaturii comuniste, cei care stiau sa citeasca printre randuri isi reaprindeau tortele demnitatii nationale la lumina Maestrului Paunescu si a bulgarilor de energie buna, pura -folkistii Romaniei: “Daca renunti la lupta, n-ai ce sa mai astepti, nimica nu se face-n pozitie de drepti!”
Am intrat in presa pe versurile lui Adrian Paunescu si i-am promovat Cenaclul “Totusi iubirea” (la vremea aia), la radio Metronom Rm. Valcea. Am avut norocul sa lucrez in radioul lui George Chirca, fostul sunetist al Cenaclului Flacara. Am trait cumva in atmosfera Cenaclului, doar ca era imprimata pe banda. Dar George Chirca mi-a inviat momentele trecute cu povesti si tristeti din culise.
Nu am cerut sa mi-l descifreze pe Adrian Paunescu. Imi iau de la fiecare om sau intamplare din viata mea atat cat imi trebuie, sa pot merge inainte. Nu fac obsesii. Nu ma leg de lucruri, sau de oameni. Dar nici nu uit momentele care m-au ajutat sa ma inalt. Scriitura lui Adrian Paunescu mi-a folosit in urcare. Am invatat cu el sa fiu mai buna, sa-mi mangai parintii, sa-mi alint copiii, sa privesc cu drag la oamenii aflati in nevoi si sa-i ajut. Nu stiu sa trec mai departe cu indiferenta. Si nici nu vreau sa fiu un astfel de neom. Ard pentru fiecare nedreptate si ma revolt cu toata fiinta mea. Dar nu regret azi ca nu sunt o oaie din turma. Prefer sa fiu hulita, jignita, deseori invidiata si uneori iubita.
Primesti ceea ce daruiesti! Iar Adrian Paunescu ne-a daruit iubire. Asa cum a stiut el, Vulcanul, Flacara, Manipulatorul, din punctul meu de vedere MUNTELE DE ENERGIE BUNA al Romaniei.
Poate a fost prea mare pentru el insusi, poate i-a fost prea greu sa-si duca povara, dar cine are suflet, cine si-a regasit fiinta si s-a impacat cu sine, a primit de la Adrian Paunescu exact ceea ce i-a trebuit.
Maestre, te-am recitat in singuratea mea sau in fata publicului, te-am cantat in serile mele romantice sau de petrecere, am iubit si m-am despartit fredonandu-mi bucuriile sau tristetile nu pe vorbele mele, ci pe versurile tale.
Te iubesc, Poetule! Asa cum stiu eu, in tacere, dar AZI n-am mai rabdat si m-am rastit la public. Iertare voua, tuturor. Iertare mie.
E timpul sa ne ridicam!

Scrisoare catre viitorul Primar al Ramnicului...

Ma intorc aici dupa multa vreme de... "tacere".
Cei care mi-au urmarit comentariile la Radio Metronom stiu de ce am renuntat sa mai scriu aici. Acum, ca tot a inceput "curatenia de primavera" incerc sa reinod firul rupt odinioara cu aceasta scrisoare adresata viitorului Primar al Ramnicului...

Domnule viitor Primar,
Cred ca este un moment prielinc sa ne curatam si sa curatam locul de "gunoaie".
Orasul asta are nevoie de "o reforma si de o revolutie a moralitatii si a bunului simt".
Ar trebui inceput cu aparatul administrativ al Primariei, unde trebuie curatat in profunzime si ar trebui continuat cu tentaculele din toate societatile si structurile din subordinea Primariei.
Curatenie generala !!!
Apoi ar trebui cautat sa gasiti care-s prioritatile si solutiile pentru a stopa jaful din administratie.
Urmatorul pas ar fi identificarea proiectelor utile comunitatii, care trebuiesc finalizate.
Toate proiectele care sunt "generate doar pentru spagi si comisioane" trebuiesc imputate celor ce si-au batut joc de banul public.
Apoi ar trebui generata o strategie de dezvoltare pe termen mediu si lung, precum si o strategie de atragere a fondurilor europene, proiecte cu care orasul sa inceapa sa renasca.
Dar inainte de toate, in primul rind ar trebui elaborate in sistem de urgenta un program si o strategie de atragere a investitorilor, pentru infintarea de unitati de productie, care sa genereze locuri de munca si, mai tirziu, bani la bugetul Primariei.
Punctual toate acestea se pot dezvolta in idei si fapte viabile.
Altfel... ar fi trist daca am avea un al trei-lea primar arestat pentru coruptie !