marți, 22 iunie 2010

Agaricii (II)

Sa continuam analiza acestor mutanti genetici, care, din pacate au invadat Miorita.
Printre alte "calitatii" de necontestat ale agaricilor se numara si lasitatea, meschinaria si lipsa de responsabilitate a propriilor gesturi..
Cind ei cred ca au ceva de spus ( de cele mai multe ori nu au nimic, doar vor sa se bage si ei in seama ), incearca sa "injure" ( fara argumente, fireste ! )  si/sau "sa arunce cu noroi" ( sau cu laturile in care se traiesc si din care se hranesc ), in tot ce nu pot domina sau nu pot intelege.
Ei se dau ( de cele mai multe ori !!! ), anonimi si nu-si asuma niciodata gesturile sau actiunile.
Darwin spunea, in "Originea speciilor", ca agaricii sunt un fel de accidente genetice greu de explicat.
Ei sunt niste indivizi lipsiti de verticalitate si de responsabilitate, ce se aseamana intelectual, in cele mai multe cazuri, cu... rimele.
Nu-si asuma niciodata nimic si traiesc anonim, la fel de anonimi pe cit sunt in realitate.
Comportamentul lor primitiv si tentativele lor de a incerca sa mimeze "statutul de intelectual" ( probabil amagiti de diplomele universitare cumparate cu citeva sute de euro, intr-un sistem mioritic de invatamint la fel de primitiv ca gesturile lor cotidiene ), nu-i face mai interesanti, ci dimpotriva, dau dovada ca sunt dea dreptul penibili si frizeaza cu fiecare gest ridicolul.
De cele mai multe ori, datorita IQ-ului foarte mic, aproape inexistent, sunt victimele propriei prosti.
Nici nu inteleg subiectul discutiei, dar se baga-n seama si isi dau cu parerea.
Sigmund Freud, parintele psihanalizei ii defineste pe agarici ca pe niste indivizi carora aparatul psihic le refulează dorinţe, în special cele cu conţinut sexual şi agresiv, acestea fiind conservate în sisteme de idei inconştiente.
Nevrozele agaricilor pot fi tratate, cu ajutorul metodei psihanalitice, prin aducerea în conştient a dorinţelor inconştiente şi refulate.
Si onania este o caracteristica definitorie a agaricilor.
Despre aceasta, dar si despre multe altele, vom vor vorbi intr-un episod viitor.

Un comentariu:

  1. Stimate Domnule Chirca, remarcabile remarcile dvs. despre Agarici. Totusi, nu pricep de ce sunteti atat de pornit impotriva lor. Agaricii sunt prezenti in toate societatile, si au radacini adanci in istorie. Cred ca pana si strabunii nostrii romani isi aveau Agaricii lor. Deoarace fara ei nu am cunoaste raul, Agaricii ar trebui ocrotiti si pusi de la soare la umbra. Ganditi-va si dvs: fara ei ce fel de termeni de comparatie am avea? Am cunoaste numai binele si nestiind raul nu am putea pretui binele. Zau asa, Agaricii merita sa aiba statui in toate centrele oraselor mari! Ce credeti, cand va veni vremea sa le recunoasteti si dvs. meritele?
    Un cititor asiduu al blogului dvs.

    RăspundețiȘtergere