duminică, 22 august 2010

Profitorii sistemului ticalosit se dau in vileag. Comisioanele s-au micsorat odata cu criza si... e suferinta mare

Acum citeva zile, intr-un interviu la Realitatea TV,  l-am auzit pe domnul Vasilescu de la BNR ( consilierul domnului Isarescu,  cel care ne spunea, acum un an, doi,  ca se vor lua masuri drastice impotriva bancilor care sfideaza bunul simt si mediul de afaceri din Romania ), ca bancile pot pune oricite comisioane ascunse vor, pot mari cind vor si cum vor dobinzile, pentru ca ele trebuie sa faca bani de... creditare.
Dupa o astfel de declaratie nu poti trage decit doua concluzii :
Ori domnul Vasilescu s-a senilizat si nu mai stie ce vorbeste si pe ce lume traieste ( si atunci este bine sa fie lasat la vatra ), ori este si domnia sa ( ca si seful sau ! ) , un mic "profitor", un soi de "client" al comisioanelor pe care bancile comerciale ( a se citi camatarii ), le ofera tuturor celor ce le apara interesele.
Asta pentru ca grupurile financiare care au jecmanit Romania, in toti acesti douazeci de ani de bascalie nationala, stiu sa-si plateasca jigodiile.
Pai bine ba nea'...  tataie, ia uita-te mata' in gradina 'alor civilizati si vezi matale cam cum este acolo cu politica bancilor comerciale fata de clientii si care este valoarea dobinzilor uzitate p'acolo. Apoi ba nea....  tataie, mai incearca sa afli si matale ca in lumea civilizata nu mai exista comisioane ascunse si nici nu se mai schimba sau se inventeaza peste noapte altele, doar de dragul imbogatirii celor ce au generat criza asta financiara mondiala sub pretextul "resurselor necesare creditarii".
Asa ca ...este vremea sa lasi vrajala, ca nu suntem prosti ba nea... tataie !
Fa ciocu' mic ca te aude Miky Spaga sau clientela... si se supara ca nu te-au dovedit aia de la DNA-ul pina acum, nici pe tine si nici pe sefu' tau.
Un alt "semnal de alarma" vine de la ... sarmanii medici care nu mai suporta sistemul ( tot de ei dezvoltat si intretinut ) si vor sa emigreze daca mai ne doftoricim cu leacuri naturiste..
Nu toti este adevarat. Sunt destui cei care recomanda tratamentele naturiste, pacientilor lor. Numai ca in sitemul asta "ticalosit" exista si multe "uscaturi"...
Cica unele dintre "mihnitii sistemului de sanatate" ne avertizeaza sa nu mai folosim leacuri naturiste ( care-s mult mai sanatoase si mai ieftine, in acelas timp ), pentru ca ne "dauneaza grav sanatatii". Sa ne imbuibam cu medicamentele lor scumpe si nocive.
Constat ca si astia ne ia de prosti...
Adica sa renuntam la ceaiuri si remedii naturiste ( pe care omenirea le-a folosit mai bine de 2000 de ani, pentru a le umple farmacistilor teschereaua...
Cica este mult mai bine sa inghitim ( ca puii aia de la gostat, pusi la ingrasat ), pilulele lor scumpe ( si de cele mai multe ori daunatoare sanatatii, chiar generatoare de alte boli, pentru cei care le folosesc ), ca sa cheltuim banu' asta, putin cit ne-a mai ramas, pe produsele lor.
V-ati intrebat, de ce fac asta ?
Simplu. Pentru ca si ei sunt "profitorii" sistemului ticalosit al industriei farmaceutice., care a falimentat sistemul de sanatate in Romania.
Aceasta industrie este cea mai prospera afacere de pe glob, probabil mai prospera si decit industria de armament. 
Nu degeaba apar anual tot felul de virusi si... inevitabil, vacinul miraculos, leacul sau antidotul.
Asa ca... sictir.
Cert este ca profitorii incep sa chitaie...
Nu le mai vin "comisioanele", pentru ca au scazut "vinzarile" si papusarii le-au taiat "suventiile"...
Ce nemiloasa este pentru ei economia asta de piata !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu