vineri, 26 iunie 2009

Michael Jackson a plecat, muzica Regelui pop ramine...


Este greu de scris, in citeva cuvinte, despre cel ce a fost si va ramine Regele muzicii pop.
Cum sa incepi ...? Poate... cu inceputul...
Michael Jackson s-a nascut la 29 august 1958.
Al şaptelea membru al familiei Jackson, a debutat la vârsta de 11 ani ca membru al formaţiei The Jackson 5 şi şi-a început cariera solo în 1971, în timp ce era încă membru al grupului fratilor Jackson.
Cunoscut ca şi „King of Pop” (Regele muzicii pop) în următorii ani, cinci dintre albumele sale solo au devenit cele mai vândute albume din întreaga lume: „Off the Wall” (1979), „Thriller” (1982), „Bad” (1987), „Dangerous” (1991 ) şi „HIStory” (1995).
La începutul anilor 1980, a devenit o figură dominantă în muzica de masă şi primul artist afro-american care a avut mare succes la MTV.
Popularitatea videourilor lui difuzate la MTV, cum ar fi „Beat It”, „Billie Jean” şi „Thriller”, a transformat videourile muzicale într-o formă de artă distinctă şi un instrument de promovare, ajutând un canal relativ nou să câştige faimă.
Videouri cum ar fi „Black or White” şi „Scream”, l-au menţinut pe Michael Jackson ca un star de necontestat la MTV în anii 1990.
Cu un scenariu de muzică şi clipuri video, Michael Jackson a popularizat o serie de tehnici de dans complicat fizic, cum ar fi robotul şi moonwalk-ul.
Sunetul lui muzical distinctiv a influenţat numeroşi artişti, pop şi R&B contemporan.
Michael Jackson a adunat şi a donat milioane de dolari pentru scopuri de caritate prin intermediul turneului „Dangerous World Tour” şi a ajutat 39 de organizaţii de caritate.
Deşi a fost acuzat de pedofilie în 1993, ancheta penală a fost închisă din cauza lipsei de dovezi, Michael Jackson nefiind pus sub urmărire penală.
A fost căsătorit de două ori şi este tatăl a trei copii, provocând mai multe controverse în legătură cu creşterea lor.
În 2005, Michael Jackson a fost judecat şi găsit nevinovat de încă o acuzaţie de abuz sexual.
Unul dintre puţinii artişti care au fost incluşi în "Rock and Roll Hall of Fame", de doua ori, Michael Jackson are mai multe recorduri omologate de "Guinness World Records", inclusiv unul pentru „Thriller” ca cel mai vândut album din lume, 13 Premii Grammy, 13 single-uri numărul unu în cariera solo, (mai mult decât oricare alt artist de sex masculin în Hot 100 ERA) şi vânzarea a peste 750 milioane de unităţi în întreaga lume. A fost unul din idolii culturii de masă, timp de aproape patru decenii. A fost menţionat ca fiind unul dintre cei mai celebri bărbaţi.
Regele incontestabil al pop-ului a murit ieri, 25 iunie, într-un spital din Los Angeles, în urma unui stop cardiac suferit la locuinţa sa.
Dumnezeu sa-l gazduiasca in pace !