marți, 18 mai 2010

Inca un episod despre impostorii si golanii care fac, din pacate, legea in Miorita

Asta o stiam cu totii, inca de pe vremea impuscatului, cind ei aveau frigiderele pline cu salam de Sibiu si noi ne inghesuiam sa prindem o suta, doua de grame de salam de soia sau parizel, cind ei huzureau cu rolele de cascaval si icre negre pe masa si noi ne bucuram ca prindeam o punga de tacimuri de pasare sau "adidasi" de porc, dupa ce stateam la cozi interminabile, de la miezul noptii, ore in sir si apoi ne calcam in picioare sa apucam macar de-o ciorba...
Sub masca unor doctrine politice, sau a unor intentii bune ( pentru ei, fireste ! ), intilnim aceleasi personaje si astazi, aceiasi demagogie, aceiasi oportunisti, aceiasi impostori, aceiasi pupincuristi...
Din pacate, obiceiurile mitocaniei si slugarniciiei cu iz proletar, nu s-au pierdut in toti acesti 20 de ani de democratie originala si capitalism salbatic.
Nu stiu de ce ne place sa traim intr-o minciuna perpetua si o fatarnicie fara limite ?
Nu stiu de ce trebuie sa facem un mod de viata si de succes din pupincuriusmul si slugarniciea asta, mioritica ?
De ce trebuie sa ne mintim in fiecare zi ca-i frumos in Miorita, ca lumea ne iubeste, ca ne respecta pentru ceea ce suntem, cind de fapt tot ceea ce se intimpla este doar joc infantil si meschin pentru propriul interes ?
Din pacate acest fenomen s-a propagat peste tot, chiar si in zona... sportului, sau a culturii.
Spuneam ca, dupa ce se va incheia ulimul episod al evolutiei Oltchimului in Liga Campionilor,  o sa vorbesc mai mult de ceea ce percep eu ca se intimpla in sinul acestui club, unde s-au infiltrat, pe linga oameni de onesti, de valoare si citiva impostori.
Daca mai era nevoie sa-mi demonstrez teoria, acest lucru mi s-a confirmat acum citeva saptamini, cind am incercat sa gasesc, printre "pseudo sponsorii" echipei de handbal, interesul firesc de a sustine si o transmisie a meciurilor echipei ( pentru peste 100.000 de ascultatori ai Metronomului !), partidele Oltchimului din semifinala de la Gyor si finala de la Viborg si Bucuresti.
Am constatat ca nimanui nu-i pasa de fapt de handbal sau de performanta echipei Oltchim si ca gestul lor de a sponsoriza clubul este strict legat de "interese" strict economice sau de afaceri si nicidecum de o "dragoste" pentru handbal, pentru minunata echipa a Oltchimului, sau pentru Ramnic.
Nu.
Totul este un INTERES meschin, pesonal sau de grup, ambalat in multa fatarnicie, slugarnicie si pupincurism.
Asta a demonstrat-o intimplarea  ( jenanta si umilitoare la adresa echipei si a clubului ), de duminica seara, cind in Sala Sporturilor Traian n-au fost decit vreo doua, trei sute de vilceni, adunati sa multumeasca fetelor pentru performanta obtinuta in acest sezon, vicecampioane ale Europei.
Stau si ma intreb, unde erau toti impostorii aia care se inghesuiau sa-i vada "generalul", sau camerele de luat vederi ca sunt alaturi de echipa ?!?
Unde erau toti politicianistii locali, care nu mai pridideau, in ultima perioada ( cind echipa era pe val ! ) sa apara in tribuna oficiala, sa-i vada lumea cit de mult iubesc ei handbalul ?
Duminica seara si-au aratat adevarata fata !
Impostori, fatarnici, profitori si golani...
Fenomenul este alimentat si din interiorul clubului,
Exista acolo un personaj ( a carui nume n-am sa-l rostesc - deocamdata, din respect pentru performanta clubului !), care uitase subit ca noi, cei de la Radio Metronom, am fost alaturi de echipa pe tot parcursul evolutie sale in Liga Campionilor si ca ca suntem chiar parteneri media, cu documente in regula, semnate si stampilate de conducerea clubului.
Individul ajunsese la concluzia ( idioata, de altfel !!), cum ca faptul ca am transmis aproape toate partidele Oltchimului, atit de pe teren propriu cit si din deplasarile echipei peste hotare, PE O TOTALA CHELTUIALA A NOASTRA, fara sa deranjam ( din bun simt si dintr-o buna educatie, dobindite in existenta noastra VERTICALA !) clubul, sau echipa, cu "balacareli sua atitudini "santajiste", sau sa cautam un profit din asta, toate acestea reprezinta de fapt o MARE FAVOARE PE CARE NE-A FACUT-O  noua !?!
Eu personal am ramas mut la o astfel de afirmatie.
Marius a refuzat sa mai transmita vreo partida a Oltchimului, in aceste conditii...
Bunul sau simt si modestia de care a dat dovada in relatia cu oficialii clubului si cu echipa s-au transformat in prostie si ingnoranta din partea clubului.
Criza financiara nu ne-a mai permis sa facem singuri eforturi materiale pentru transmisiunile urmatoarelor partide.
Asa ca a trebuit sa gasim sponsori pentrru transmisiuni.
Am apelat ( cu oferte super tentante !!! ) la toti cei care "pozau"in iubitorii handbalului si ai echipei si am avut surprinderea sa constatam ca aproape toti au avut acelas discurs: "Nu e suficient cit dam la club ? Pentru ce sa mai facem o cheltuiala in plus ? "
Nu-i interesa de fapt nimic altceva, nici publicitatea, nici imaginea, ci doar sa-i vada si sa-i perceapa "generalul"ca sunt "alaturi" de club, pentru a primi cind s-o ivi vreo oportunitate o "recompensa" din partea jupinului.
De fapt numai asta ii itereseaza, doar ca isi pot satisface "interesele de afaceri"... ca nu-i asa, vaca asta se mai poate mulge, inca...
Asta-i lumea mioritica in care traim.
O lume de fatarnici, impostori, slugoi si pupincuristi care, din pacate, fac legea in Miorita.