joi, 28 ianuarie 2010

Condamnarea primarului Mircia Gutau poate fi considerat un semn de normalitate sau un "gest" al dictaturii burgheziei proletare ?

Patru ani a durat pentru ca o instanta judecatoreasca sa ajunga la concluzia ca Mircia Gutau este vinovat si trebuie condamnat.
Alte doua instante l-au achitat insa pe Primarul Ramnicului, in decursul celor patru ani. Cine are dreptate ?
De ce a fost nevoie de patru ani de judecati, stramutari, circ si nesiguranta, in acest caz ca si in toate cele de pe rolurile judecatoriilor si tribunalelor mioritice ?
De ce celelalte doua instante care s-au pronuntat in aceasta cauza nu l-au gasit ore vinovat pe mircia Gutau ?
Vor da oare socoteala judecatorii "orbi" ca n-au "interpretat corect" probele administrate la dosar de DNA ?
De ce a primit Primarul Ramnicului aceasta sentinta tocmai acum si atit de transant "cu executare" ?
Sa fie oare un semnal de alarma pentru cei ce practica spaguiala la nivel inalt ?
Cui foloseste acest gest de normalitate al Justitiei romane ?
Trebuia dat un semnal UE ca in Romania lupta impotriva coruptiei "e in floare" si ca nu este crutat nimeni cind este vorba de coruptie ?
Sau sunt doar niste politele platite de judecatorii ICJC, PD-L-ului sau lui Traian Basescu, pentru atitudinea lor fata de Justitie ?
Cine urmeaza sa le urmeze "destinul" celor doi ex-demnitari, dintre cei ce faceau parte din "cercul lor de apropiati si de prieteni" ?
Cine va mai cuteza acum sa rivneasca la fotoliul de Primar al Ramnicului, cind DNA-ul este cu ochii pe Primarie ?
Ce personalitate vor trebui sa arunce-n lupta partidele pentru ca sa recistige increderea ramnicenilor ?
Cum se vor finaliza toate proiectele incepute de Mircia Gutau, sau, mai bine spus, se vor mai finaliza ? Sau vor ramine ca toate celelalte, incepute de primarii din '90 incoace doar incepute si nefinalizate, sau finalizate cu costuri astronomice.
Intrebarile pot continua... raspunsurile se vor lasa asteptate...
Se poate specula mult si bine pe marginea acestui subiect...
Dar, din aceasta ecuatie, cel mai important lucru este sa aflam daca in spatele acestui gest al Justitiei a fost dorinta de dreptate si normalitate, sau doar interese si polite de platit, in acelasi stil mizerabil, politicianist ?
Faptul ca FMI si UE vor elibera transele de bani sub o stricta supraveghere a cheltuieli lor ma face sa inteleg ca in sfirsit aceste organisme si institutii internationale s-au trezit si au inteles ca au gresit fata de romani.
Pe plaiurile astea, din pacate, democratia si pasii spre normalitate se fac numai cu "biciul" sau cu "sabia deasupra capului"...
Astept si alte "gesturi" din partea Justitiei romane.
Astept sa fie recuperate toate prejudiciile si toate pagubele jafului mioritic, din '89 incoace.
Astept sa cada si alte capete din marea fauna politicianista mioritica si sa ajunga dupa gratii toti cei ce au facut averi inimaginabile pe naivitatea si prostia noastra, pe spaguiala si politica comisioanelor grase.
Abia atunci voi putea spune ca ne indreptam spre... civilizatie si normalitate.
Cit o mai fi pina atunci ?
Dumnezeu stie !