luni, 15 februarie 2010

Stiri din unghiul... violet

Oltchim a mai cistigat o batalie in drumul sau spre cistigasrea trofeului Ligii Campionilor.
Sala Sporturilor Traian a fost neincapatoare pentru atitea personalitati ale vremurilor.
Aproape toate figurile "marcante", VIP-uri, politiciani si politicianisti, s-au inghesuit sa se afiseze in zona. Or fi aflat ei ceva, ca e rost de ceva "alegeri" ?
Ma rog, sa nu fiu circotasi, probabil ca multi si-au descoperit un nou hobby, nu ?
Lasind circotelile la o parte si gindindu-ne la partea plina a paharului, trebuie sa recunoastem ca este bine ca sunt din ce in ce mai multi interesati de ceea ce se intimpla cu echipa. Fetele de la Oltchim au nevoie de asta, in aceasta perioada.

Radio Metronom a lansat ieri o noua emisiune interesanta, destinata urechilor spalate, mintilor ascutite si iubitorilor de frumos. Arca lui Lae ( realizata si prezentata chiar de Lae !), propune un alt fel de cultura muzicala...
Pentru inceput barometrul audientei s-a ridicat destul de bine ( ma refer la cel de pe net !). Sa vedem ce se va in timpla in urmatoarele editii. Se pare ca muzica buna si poezia n-au fost uitate chiar de toti mioriticii. Am avut placerea sa ascult in prima emisiune un interviu inedit cu Doru Stanculescu si o inregistrare document, ultima lasata de Nichita Stanescu.

Soseaua dintre Ramnic si orasul falimentar, Pitesti ( despre care merita sa vorbim intr-un comentariu viitor ) a devenit tinta unui atac cu... meteoriti. Craterele din asfalt fac din ce in ce mai multe victime ( si pagube materiale, fireste ! ), dar nimeni nu se sinchisescte, pentru ca , nu-i asa, nimanui nu-i pasa.
Propun Guvernului ca zona sa fie inchisa si declarata "Monument al prostiei politicianismului fripturistic si spagarilor din toate guvernele, din '89, incoace". Poate asa zona va atrage mai mult interes din partea guvernantilor si se vor inghesui sa-i dea mai multa atentie.

Acelasi Guvern Boc, isi arata neputinta si amatorismul in luarea unei decizii transante, in povestea cu interzicerea ierburilor usoare ( probabil, la initiativa lu' inteligenta lu'tatucu, EBA ), masuri radicale privind interzicerea si inchiderea imediata a tuturor magazinelor de vise si reglementarea prin care sa se faca confiscarea si distrugerea "marfii". Intre timp, pina ce actul va ajunge sa fie publicat in Monitorul Oficial, ierburile fac din ce in ce mai multe victime. Sa fie vorba de clientela politica sau... urmeaza magazinele de ...iluzii.

Unde-i "jucatorul" de la Cotroceni ? Ce l-a facut pe Base sa dispara din prim planul polioticianismului mioritic ?
Marturisesc ca ne este dor de o maxima ca cea cu... "Iarna nu-i ca vara..." sau, una mai celebra... "Aici sunt banii dumneavoastra..." si, cu voia dumneavoastra imi permit sa-i fac o sugestie Presedintelui... "Ceafa si cureaua lata, cit de prosti ati fost odata..."

In rest... s'auzim de bine si Doamne'ajuta !