miercuri, 16 decembrie 2009

Prima zapada a paralizat Miorita !!!

Pentru ce or fi murit aia acu'20 de ani ?
Daca, printre multe alte mizerii, la primi fulgi de nea paralizeaza Romania, stau si ma gindesc, ce ar fi facut astia sa fi fost in Austria sau in Elvetia sau in nordul Italiei, acolo unde iernile-s cu adevarat grele ?
S-au blocat transporturile rutiere si feroviare.
Nu se mai circula in partea de est a Romaniei, nici pe calea ferata , nici pe sosele.
Au cazut retelele de electricitate.
Sunt sute de localitati in bezna de mai bine de 24 de ore...
Bucurestiu-i paralizat...
Si nimeni nu face nimic.
Un tablou apocaliptic, asta in timp ce Prostanacu, Base si Crin se distreaza, cu declaratii iresponsabile, pe micul ecran.
Ma gindesc ca viitorul Guvern ( daca se va forma !!!), ar trebui sa traga la raspundere pe toti factorii ( indiferent ca sunt de stat, sau privati ), implicati in mizeria asta la care suntem supusi in fiecare zi, de tot felul de "multinationale ", nu altii decit clientela de spagi si comiusioane a sistemului ticalosit.
Poate Parlamentul se auto-sesizeaza si elaboreaza in regim de urgenta o lege care sa protejeze cetateanul roman si firmele consumatoare de servicii, indiferent ca-i o persoana fizica sau mare companie, de bataia astora de joc care a devenit un mod de viata si care arata clar ca astia, furnizorii de servicii, au venit aici sa faca profituri averi inimaginabile, nu se ne asigure servicii civilizate, ca in Europa.
La fel si europarlamentarii ar trebui sa le spuna celor de la Uniunea Europeana ce se intimpla in Romania si sa-i intrebe care-i pretul pe care trebuie sa-l mai platim pentru... mizeria asta oferita de companiile lor ?
Cineva, acolo sus , trebuie sa-i trezeasca... pina nu e prea tirziu.