luni, 13 iulie 2009

Indiferenta duce, inevitabil, la prostitutie morala


Anormalitatea s-a asternut peste Miorita. Privesc in jur si-mi dau seama ca nu suntem in stare sa schimbam nimic. Indolenta a pus stapinire peste noi toti. La televizor vedem in ultima vreme aceiasi ipocriti, aceleasi figuri idioate, unele de moderatori aserviti si altele de demagogi, politicianisti, care, primii incearca sa faca "rating" pe naivitatea noastra, iar ceilalti ne considera ( pe buna dreptate ! ), mai prosti decit suntem...
Tot circul si toata mascarada asta fac parte dintr-un scenariu nefiresc de firesc, dintr-o normalitate anormala pe care o acceptam in fiecare zi si care a devenit deja un mod de viata la mioritici.
Unii fac pe "lupii moralisti" si traiesc bine din asta.
Altii, cei mai multi, privesc, nedrept de indiferent, toata bascalia asta mioritica, ce se intimpla de 20 de ani, incoace.
Comportamentul nostru "indiferent", minati doar de o dorinta nebuna de imbogatire, a facut sa uitam repede de ce ne-am razvratit in '89.
Sau poate ca n-am facut-o noi, ci ne-au tras "pe sfori" papusarii acestei lumi, in dorinta lor bolnava de a stapinii ceea ce ne-a lasat noua, cu marinimie Bunul Dumnezeu.
Silviu Purcarete spunea acum vreo 25 de ani, parca intr-o noapte de august :
"Tara asta-i minunata, este mirifica, dar... pacat ca-i locuita..."
Atunci am auzit rostite pentru prima oara aceste cuvinte...
In zilele astea ele au devenit ...banale, comune... neimportante... dar extrem de adevarate
Incep sa simt ca totusi ceva se intimpla...
Se trezesc usor, usor "elitele"...
Si asta poate fi un semn...