miercuri, 18 mai 2011

Mai raruţ, că-i mai drăguţ...

Nu de alta, dar nu vreau să obosesc sau sa plictisesc consumatorul de texte online cu "comentariile mele", sau cu "profetiile" mele, nu ?
Asa ca, din cind in cind, am sa mai astern aici citeva din gindurile sau intrebarile mele, generate de fapte si evenimente la care ("din pacate", de cele mai multe ori si "din fericire", de prea putine ori... ) sunt contemporan si care mi-au trezit dorinta si "necesitatea" de a-mi exprima un punct de vedere.
Am avut acum citeva zile un schimb amical de opinii cu prietenul meu de'o viata, Nicolae Cristian (un talentat condei - dupa umila-mi parere), un jurnalist de succes de pe la inceputul aniilor '90, stabilit de multa vreme la Budapesta.
Tema discutiei noastre era o intrebare... banala: "Merita sa pierzi vremea cu scrisul pe bloguri ?"
Pentru ce si mai ales pentru cine trebuie sa scri pe blogul personal, m-a intrebat Nicusor.
Concluzia lui a fost ca-i o pierdere de vreme si ca moda asta cu "blogaiala" este mai degraba o refulare a celor neputiunciosi si lasi.
Concluzia mea a fost mai simpla...
Eu scriu pentru mine, pentru a ma impaca cu mine si cu constiinta mea. Pentru ca, atunci cind trebuia sa iau atitudine, nu am trecut nepasator si n-am fost ipocrit.
Asfel eu reusesc uneori sa ma eliberez de stresul cotidian,de care avem parte cu totii, tot mai mult in ultima vreme, din pacate.
Moda bogurilor oricum a cam trecut.
Blogurile mai sunt "utilizate" astazi de citiva nostalgici ai zilei de ieri si mai cu seama de politicianitii astia mioritici, disperati dupa o cosmetizare a imaginii, dar si datorita unei "impotente cronice" in a se exprima public, cu argumente si ratiune.
Acum avem un alt instrument de indobitocire si de "auto-turnatorie", promovat de toata lumea: Facebook-ul.
Toti, pe toate canalele media, in piata, la frizer, in tranvai, pe stadion, in metrou, la concert, in trafic, in parc, pe terasa, la zoo, la plaja, la buda, la scaldat, la biserica, la birt... te indeamna sa intri in marea familie a "auto-denuntatorilor" si sa-ti dai cu parerea despre "capra vecinului" sau ultimul libido, sa "urci" citeva fotografii, citeva filmulete mai "cool", sa-ti dai friu liber exprimari gindurilor, intentiilor, dar mai cu seama dorintelor, fie ele si teroriste. Daca tu nu ai "subiecte", incearca sa-l "desconspiri" pe vecin. Poate capra lui e mai "interesanta", nu ?
Dar acest act de "autodenunt" sau "turnatorie", nu-l poti face oricum.
Trebuie sa te "inscri", adica sa spui tot ce vor sa afle "ei" despre tine.
Nu-i asa ca este cool ?
Ne vedem pe facebook !
Aici, pe blog... mai rarut, ca-i mai dragut.