luni, 1 februarie 2010

Isteria slugarniciiei... ne poate transforma intr-o tara de pupincuristi iresponsabili

Inalta Curte de Justitie si Casatie l-a condamnat pe ex-primarul Ramnicului, asa cu este stiut, la trei ani si jumatate de detentie, dupa patru ani de procese interminabile si solutii, cel putin ciudate, ca sa nu le numesc... nesimtite.
Acum, tot mioriticul valcean este bulversat de povestea asta si nu stie ce sa mai creada...
Cum a fost cu putinta ca sa-l condamne pe Mircia ?
De ce celelalte instante au dat alte sentinte total... in neconcordanta cu ultima, pronuntata de ICJC ?
Cind Justitia s-a facut datoria si a impartit dreptatea, in acest caz ?
Si ca si cum intrebarile astea nu erau suficiente, pentru fiecare dintre noi, au mai aparut si unii ( dintre cei pe care Mircia ii hranea, regeste ), care vor sa-l declaram pe ex-primar si cetatean de onoare al Ramnicului.
Cu tot respectul pentru ex-primarul condamnat si intemnitat, eu cred ca-i prea mult. ca prea "au sarit calu' " cu aberatia asta...
Cei ce sunt initiatorii unui astfel de demers, tocmai in acest moment, nu sunt altii decit lingaii de serviciu, pupincuristi de cariera
Nu cred ca-l ajuta la nimic pe Mircia Gutau gestul lor, decit poate moral, pentru ca judecatorii de la ICJC nu citesc fituicile astea subventionate si nici nu-i impresioneaza astfel de gesturi de slugarnicie fatise.
Stim cu totii de acum ca singurul "stimulent" in tarisoara asta este banu'.
Acest lucru s-a demonstrat, nu odata, in cei 20 de ani de "anarhie democratica" si "bataie de joc a burgheziei proletare", emanata si suportata cu stoicism de poporul asta, umil, dupa '89.
Asa ca ar fi bine sa fim "mai precauti si mai cerebrali" cind avem asemenea... initiative.
Totusi bunul simt nu trebuie sa ne paraseasca... cit o mai fi ramas el, acolo...
Eu nu sunt un circotas si nici nu am nimic de impartit cu ex-primaru', dar nici nu pot sa fiu indiferent la asemenea idiotenii, la asemenea gesturi de slugarnicie si pupincurism mioritic.
Este greu cind sti ca nu mai vine banu'pentru limbile slefuite intre fesele jupinului care-ti dadea de mincare si pentru care ai renuntat la tot ceea ce era odinioara sfint, verticalitatea.
Dar, se pare ca toate au un inceput si un sfirsit sa ca fiecare are un pret, din pacate...