miercuri, 5 august 2009

Nistorescu da o mina de ajutor lui Vintu, in razboiul mogulului cu Traian Basescu




Cornel Nistorescu este, dupa umila-mi parere, una din marile lichele ale presei de dupa '89. Personajul este jurnalistul fara scrupule, gata sa calce in picioare orice si pe oricine, lingau si marioneta, demog si pupincurist, inger si demon, in functie de propriul interes.
Acest pupincurist ceausist, transformat dupa '89 in marele guru al presei libere, un demagog siret dar subtire cind este vorba de respectarea deontologiei profesionale in jurnalism, a reaparut in centrul atentiei odata cu "inscaunarea" sa in functia de "laveta si hirtie igienica" a ilustrului mogul, despre care lingaul scria in '97 ca : ”Adulmecă banii aşa cum somnul adulmecă noaptea pe lună peştii mărunţi care vagabondează prin valuri”... ”Cu o uşurinţă uimitoare, domnul Vîntu îşi uită biografia. Câţiva ani în puşcărie nu sunt decât un ambalaj de îngheţată scăpat pe covor. O capacitate de desprindere de ziua de ieri pe care o întâlneşti foarte rar. La cel care îţi spintecă abdomentul, apoi se spală tacticos şi se parfurmează în baie. Sau la cel care apasă pe un trăgaci şi mai apoi pleacă într-o călătorie de nuntă. Genul de oameni pentru care arginţii şi ziua de mâine înseamnă totul”. Ce l-o fi facut pe Nistorescu sa-si schimbe "opinia" dupa 12 ani ?
Personaje ca Nistorescu am mai cunoscut in cei 20 de ani. Multi s-au transformat din lingai in justitiari, ca apoi sa redevina lingaii celor ce le arunca, din cind in cind, un oscior, sau o felie de cascaval.
Ceea ce se intimpla acum la "Cotidianul" nu este altceva decit "dovada vie" ca presa mioritica ( ca si economia, administratia, politicul ) este in mina papusarilor, fosti securisti, actuali moguli, sau lucratori prin tot felul de servicii de informatii, implementati in toate structurile societatii mioritice, de la administratie, la presa.
De ce-i intereseaza presa?
Simplu...
Cu presa se poate manipula usor opinia publica.
Cu presa "se pot musamaliza" multe "afaficuri".
Cu presa se poate santaja, se poate "pune un Presedinte", sau se poate deschide un dosar penal, se poate maslui realitatea. se poate promova demagogia infantila a politicianistilor... si cite si mai cite se pot face cu presa...
Din pacate numai ce trebuie nu se face !
Presa a devenit un instrument in mina unor nenorociti care se joca cu destinele noastre.
Cazul "Nistorescu vs Cotidianul" este dovada ca "mogulii si serviciile secrete" continua razboiul pentru putere.
Nistorescu a fost chemat sa dea o mina de ajutor lui Vintu in razboiul deschis al mogulului cu Traian Basescu.
Din pacate, prin implicarea unor astfel de personaje "dubioase", trustul Realitatea-Catavencu nu mai are viata lunga de trait !
Romanul s-a mai desteptat si...
Tonomatele s-au scumplit chiar daca-i vreme de criza !

Raspindacii de stiri apocaliptice...


Citesc, aud sau vad, in ultima vreme, tot mai des stiri apocaliptice.
Colegii de breasla ( uniii idioti de-a dreptul ! ), inventeaza tot felul de subiecte, care mai de care mai senzationale...
Nu conteaza nimic altceva decit ca trebuie sa iasa o stire senzationala !
Deontologia profesionala nu mai functioneaza de mult. Aproape toti fac stirile "pe genunchi", in circiumi, in mall-uri, in parc, intr-un club, la piata, la o tacla sau acasa, in baie, in lipsa de inspiratie...
Ni se fera zilnic stiri din ce in ce mai alarmante, care mai de care mai apocaliptice, in nebunia asta numita "goana dupa senzational".
Iresponsabilitatea unor astfel de jurnalisti ( "piriti", uneori idioti dea dreptul ), ma face sa ma gindesc serios la o iesire din "mizeria asta".
Cred ca asistam la cea mai jegoasa perioada a presei mioritice...
Mogulii au intrat intrun razboi, intre ei, pentru ca simt cum cascavalul este din ce in ce mai mic si mai putin.
Razboiul asta nu se termina bine...
Asta in timp ce gazetarii slugarnici, consecventi prostiei lor, anunta zilnic "Apocalipsa".