sâmbătă, 19 decembrie 2009

Sarbatori fericite tuturor !

A fost un an greu.
Poate ca cel care-i urmeaza va fi mai blind cu noi.
Nu cu toti, este adevarat, dar sunt sperante de... normalitate.
Anul care vine va fi greu pentru bugetari.
Aici este cheia iesirii din criza, la care se adauga si masurile de relansare a economiei reale.
Daca guvernul Boc IV va fi in stare, sau nu, sa puna Miorita pe fagasul normalitatii, al civilizatiei vom vedea foarte curind.
Acu' nu mai este vorba de campanii electorale, ci doar de competenta, vointa si reforme radicale.
Sper ca anul care vina sa aduca linistea-n casele romanilor, bunastarea, bucuria si mai cu seama civilizatia.
Sper sa ne bucuram de mai mult respect, noi mioriticii de rind, atit din partea politicienilor ( si politicianistilor), cit si din partea celor ce au realizat profituri uriase pe spinarea noastra si ignoranta politicianistilor.
Sper ca incepind de la anu'bancile comerciale sa ne mai slobozeasca cu dobinzile si comisioanele aberante, operatorii de servicii sa ne respecte mult mai mult ( ma refer la toti, de la telefonie, internet, energie electrica, gaz metan, etc. ), iar parlamentarii sa voteze legi pantru Miorita, pentru interesele ei, nu pentru ale clientelei sau papusarilor.
Sa speram ca Presedintele va fi unul mai putin ""jucator"si mai mai mediator si, in primul rind, la fel de critic si de vehement atunci cind este vorba de "rechinii" propriului partid.
Sa-i multumim Lui Dumnezeu ca nu ne-a lasat sa ajungem, inca, o tara bananiera.
Totusi normalitatea sta si in noi, in fiecare dintre noi.
Daca vom reusi sa intelegem ca banii nu pot fi neaparat un ideal, ca valorile umane sunt mai presus de orice alte bogatii, daca vom invata sa ne respectam valorile, daca vom pune, linga interesul personal, macar pe acelasi palier si interesul comunitatii si pe cel national, vom reusi impreuna sa trecem peste toate.
Aceasta-i credinta mea.
Sarbatori Fericite !