duminică, 23 ianuarie 2011

Romania, calul troian de care se teme Europa zilelor noastre ?

Se pare ca da...
Europa ne priveste acum ( dupa ce ne-a stors ca pe o lamiie in toti acesti 20 de ani si a luat cam tot ceea ce era de luat de prin tarisoara asta ), ca pe un mare si real pericol pentru securitatea si viitorul ei.
Lovita de criza, dar si de prea multa prostie, neliniste si demagogie, se pare ca Europa s-a trezit dintr-un cosmar si vrea acum sa scape cit mai repede de povara numita Romania.
Episodul cu "integrarea-n spatiul Schengen" este doar inceputul unui divort ireversibil.
Europa si-a dat seama ca nu are nici forta, nici putinta, dar nici vointa de a se extinde, in siguranta, teritorial si nici sa implementeze, prin directivele sale, un climat civilizat, spre est si ca s-a cam grabit cu largirea asta a.granitelor.
De fapt nu cred ca i-a interesat nici o clipa soarta acestui neam sau destinul nostru, ci doar a dorit sa-si extinda pietele de desfacere.
Estul Europei devenise mai mult decit atractiv pentru bancherii nesatui si pentru marile companii, care au facut, in toti acesti ani , mari profituri pe spinarea fraierilor din est.
Atunci mama asta vitrega, Europa nu s-a sesizat sa opreasca jaful si mizeria ce puneau stapinire pe Miorita.
Cu buna stiinta au lasat ca fenomenul incriminat de ei astazi, coruptia, sa se dezvolte nestingherit, pentru a avea un motiv plauzibil ca in 2013 sa ne excluda din UE.
Aceasta abordare nu scuza cu nimic "prestatia politicianistilor, vinzatori de tara si de neam".
Ei au fost marionetele intereselor oculte.
Iar acum, dupa 20 de ani, Romania este calul troian al Europei zilelor noastre ?