duminică, 2 august 2009

De la agonie la extaz nu-i decit un pas...


Dupa bucuria zilelor de sarbatoare, inevitabil a venit si un mic necaz. Mi-am luxat piciorul si de vreo trei zile-s imobilizat la pat.
Poate ca nu-i asa de interesant acest aspect din viata mea, dar voiam sa spun ca am constatat inca odata ca exista un echilibru-n toate. cel putin in viata mea...
Dealungul existentei, viata mi-a oferit cam tot... bucurii, necazuri, tragedi, emotii, dragoste, tradare, succese, neimpliniri, satisfactii ...
Am cam "trait pentru altii", cea mai mare parte a timpului...
Dar am incercat sa las ceva in urma mea...
N-am fost in stare sa inteleg niciodata logica "traiului pe spinarea si prostia altuia"...
N-am inteles... politica.
Sau poate ca am inteles ca politica este cea mai josnica si mizerabila forma de a supravietui si a domina. Asta chiar daca, intr-o lume normala, bazata pe "valori autentice", recunoscute de comunitate, politicianul nu ar reprezenta decit, poate, mitocanul caruia nu merita sa-i acorzi nici macar o clipa de atentie si pe care este mult mai bine sa-l deferi trecutului si sa-l lasi sa traiasca-n... lumea necuvintatoarelor.
Cred ca "omenirea" ar arata altfel...
Mult mai "curata", mai "rationala", mai "echitabila", mai "normala"...
Nu stiu cui i-a venit ideea asta idioata sa ne lasam condusi de politicieni, transformati dealungul istoriei in "politicianisti" ?
Poate ca acum doua, trei mii de ani, cind omenirea incerca sa descopere ce este "progresul" si cum se poate definii "civilizatia", s-a impus ca niste minti mai... "luminate" ( din pacate nu in
toate episoadele !) sa calauzeasca calea omenirii spre adevarata "civilizatie..."
Dar acum, in vremurile noastre, lucrurile au luat un alt sens...
Politica pare ca ne duce inevitabil la distrugerea civilizatiei.
Nu cred ca este nevoie sa mai dau exemple.
Cert este ca ... politica si politicianistii sunt "marionetele", in miinile unor "papusari", care se pare ca nu au alt scop decit acela de... a "imparatii lumea".
Cred ca ar trebui schimbat urgent ceva...
Ar trebui renuntat sa ne mai conduca oameni politici iresponsabili.
Ma gindesc ca n-ar fi rau sa trecem la un altfel de "civcilizatie". Una bazata pe un alt mod si tip de respect fata de cetatean, indiferent de rasa, religie, bla, bla, bla... (asa cum declarativ exista in toate scriptele organizatiilor pentru drepturile ... omenirii.
Ma gindesc ca n-ar fi rau sa scolim niste "responsabili", carora sa le pese de oameni si mai putin de "bani si putere", si mult mai mult de viitorul omenirii.
Sa creem niste reguli stricte care sa nu mai permita nici "banului" si nici "puterii" sa creeze monstrii, dictatori, hoti, sau profitori...
Sa renuntam la dogme si tot ce ne dezbina...
Toate astea par o utopie, dar eu cred ca "se poate..."
De la agonie la extaz. nu-i decit un pas...
Sa-l facem.