luni, 19 aprilie 2010

Uneori poti fi mindru ca esti roman, dar numai uneori...

In ultima vreme lucrurile parca s-au mai dezmortit.
Incepe parca sa simt un iz de mindrie patriotica, mindria ca sunt contemporan cu evenimente, fie ele si sportive, cum a fost cel de duminica seara, din Sala Sporturilor Traian, unde campioanele de la OLTCHIM Ramnicu Valcea s-au calificat, in premiera pentru handbalul romanesc, in finala Ligii Campionilor Europeni.
La 11.000 km, Lucian Bute l-a învins pe Edison Miranda prin K.O. tehnic în runda a treia si si-a pastrat centura IBF. Este pentru a cincea oara când campionul nostru îsi apara titlul mondial la categoria supermijlocie, versiunea IBF.
Daca in fiecare zi am avea astfel de vesti, macar cite una pe zi, cred ca Miorita ar arata altfel.
Am avut duminica si alegeri pentru fotoliul de edil sef al municipiului Ramnicu Valcea, dar vilcenii nu s-au inghesuit la vot. Un procentaj modest, chiar jenant, doar putin peste 30 %.
Asta cred ca ar trebui sa le dea de gindit politicianistilor.
Dar eu pot sa cred orice..., nu ?
Ei cred si fac tot ce le dicteaza in teresele de moment, interesele de clan sau de haita.
Citeam undeva pe un blog ( al unui ziarist mediocru pentru zilele astea ), ca presa ar fi de vina pentru tot si pentru toate relele intimplate in viata acestui oras.
M-am amuzat teribil... adica sa inteleg ca presa trebuia sa fie la fel de oarba ca Justitia ?
Poate domnia sa si cu facatorii aia de fituici la comanda, cu triaj de 200 de exemplare si inchinate, cu servilism si umilinta, in slujba infractorilor, se pot simtii cu musca pe chipiu, eu nu !
Eu cred ca mindria de a fi roman tine de constiinta, nu de interese meschine, de cele mai multe ori si ca, din pacate avem, in ultimii 20 de ani foarte putine motive sa fim mindrii... ca suntem romani.
Duminica seara, in drumul meu spre casa, pot spune, cu mina pe inima, ca am fost mindru ca sunt roman.
Saru'mina fetelor de la OLTCHIM, multumesc Lucian Bute...