joi, 28 iulie 2011

Miorita e frumoasa dar ii cam put picioarele

N-am mai trecut pe aici de cam multa vreme.
Asta nu inseamna ca am emigrat.
Nu inca...
Doar ca m-a apucat o lehamite de toata povestea asta a Mioritei.
Cit de frumoasa este tara asta si cit de rau ii put picioarele...
Cit de genial trebuie sa fi fost autorul baladei...
Cit de greu i-o fi fost sa nu aiba curajul s-o semneze.
Cita teama, cita ipocrizie, dar cita lasitate, prostie sau indolenta, se intimpla sa intilnim si in zilele noastre pe aceste plaiuri, parca blestemate, ale Mioritei.
Acum citeva zile m-am intors dintr-o calatorie la Viena. Minunat oras. Ori de cite ori ajung acolo "ma incarc" cu optimism si parca ma echilibrez.
Devin alt om. Savurez fiecare clipa, mai ales cind am o companie si "un motiv" special s-o fac.
Din pacate mini vacanta s-a sfirsit repede si a trebuit sa ma intorc aici, in "bezna mioritica".
M-a intimpinat de la granita "gri-ul" specific, mioritic, bezna, hitoapele, ciinii comunitari, mitocania, prostia si... cind incepeam sa "ma bucur" ca voi ajunge acasa sa ma odihnesc dupa cei mai bine de 1000 km parcursi, dupa 24 de ore de ne somn ( am avut o zi incarcata de un "miting" de afaceri in Slovacia si o vizita de citeva ore bune la Budapesta ), a trebuit sa stau doua ore si jumatate intr-o coloana interminabila, de citva kilometri, pe Valea Oltului, pentru ca... lupta electorala este in floare.
Niste haimanale, niste nemernici, niste trogloditi care au dat "clientelei de partid" o lucrare care trebuia finalizata de mult, pe defileul Oltului, pe o sosea europeana, au introdus "tema asta" in calendarul lor electoral.
Excrementele astea umane nu au nimic de a face cu soarta celor multi si napastuiti din tara asta ( chiar daca in fiecare zi mimeaza-n tot felul de emisiuni tv ca le pasa !).
Lor le pasa numai de propriile burdihane, doar de ciolan, de furaciuni si de dorinta de a ajunge cit mai repede la putere si s-au gindit sa ne scoata peri albi, sa ne umileasca, pentru a ne convinge inca odata ca ... "Traian Basescu este de vina si pentru asta !!!"
Dupa o astfel de "primire" si dupa ce mi-am dat seama ca in tara asta nu s-a intimplat nimic de cind am plecat ( cu exceptia cresterii cu 20 de bani a pretului la carburanti, chiar daca pe piata mondiala pretul titeiului a scazut !!! ), poate doar mizeria umana s-a mai... adincit...
N-am avut nici macar entuziasmul sa scriu doua cuvinte despre cel mai important eveniment al lunii ( pentru mine si cei citeva zeci de mii de ascultatori ai Metronom FM), despre ziua radioului pe care l-am fondat acum 19 ani. Trist nu ?
Ma rog Bunului Dumnezeu sa ma tina sanatos si puternic sa-mi duc la capat lucrarea si gindurile...
Ma mai bucur totusi si eu de cite ceva.
Ma bucur atunci cind se intimpla sa ma opresca pe strada cetateni simpli, ascultatori ai Metronom-ului si-mi multumesca pentru ca exista acest post de radio, Metronom FM.
Unii imi multumesc si pentru "aciditatea" comentariilor si pentru verticalitatea de care am dat dovada in toti acesti ani.
Este lucru mare sa constati ca totusi nu este in zadar ceea ce faci cu pasiune si entuziasm, cu credinta si obiectivitate, in fiecare zi.
Multumesc tuturor celor care apreciaza asta.
Dar si celor care nu o fac.
Nu poti sa le ai pe toate-n viata, nu ?
S'auzim de bine si Doamne'ajuta.