joi, 1 octombrie 2009

Cualitia a sucombat, traiasca CIOLANIADA !!!


Asistam oare la falimentul aceste clase politice ?
Cu "reprezentanti" ca Vanghelie, Becali, Geaona sau Boc, sustinuti de interesele personale sau de clan ale unor retardati, cred ca da. De aici cred ca trebuie sa incepem sa analizam situatia Mioritei dupa cele noua luni de guvernare infantila, realizata de niste fripturisti ordinari, a caror ideal a fost doar unul, CIOLANUL !
Faptul ca aceasta "criza politica" adinceste criza economica, in Romania, nu mai este un secret pentru nimeni.
Interesant este doar faptul ca "struto-camila" a sucombat. Dupa noua luni si jumatate de pierdere de vreme si solutii contradictorii, dupa balacareala si infantilism, cred ca este vremea notei de plata. Din pacate tot noi o vom plati si ne va costa foarte mult.
Falimentul clasei plitice este evident.
Romania nu are o clasa politica, ci doar o turma de vite politicianiste ...
Poate ca n-a avut niciodata, din '89 incoace.
Ce ar mai fi de facut ?
Ori asteptam sa-si rupa gitul si noua "gasca", ori punem mina pe "uneltele democratiei" si facem curatenie.
Romania are nevoie, acum, de un guvern de tehnocrati, care sa treaca urgent si serios la un program anticriza, eficient si cit mai putin dureros.
Bancile ar trebui sa fie primele vizate, pentru orice guvern responsabil, care vrea binele Mioritei. Chiar daca BNR a mai redus cu o jumatate de procent dobinda de referinta, bancile comerciale continua sa tina dobinzile foarte mari si ne spun ca trebuie sa mai asteptam.
La fel se intimpla si cu toti "marii operatori economici" aciuiti p'aici, prin "raiul speculatiilor si cistigurilor fabuloase".
Companiile astea sunt menite doar sa-si umfle fabulos cifrele cistigurilor pe seama consumatorului mioritic, inocent si neprotejat de nimeni si de nimic.
Si toate astea se intimpla cu complicitatea lichelelor politicianismului mioritic.
Se pare ca PLD-ul isi va asigura o majoritate in Parlament, care sa-i confere posibilitatea de a se infrupta linistit, pina la sfirsitul mandatului, din ciolanul gras al puterii.
Mai sunt inca 30 de miliarde de euro de venit de la UE, vreo 12 de la FMI, asa ca ...merita, nu?
intrebarea este doar, " daca-i mai suportam sau nu ?"
Justitia trebuie curatata urgent de lichelism , ciubucari si incompetenta.
Legislatia, la fel.
Asta se poate face daca se vrea cu adevarat, foarte simplu si destul de repede, prin "importarea" unor "coduri" si reglementari de tip european si occidental.
Apoi trebuie trecut la asanarea si curatirea "administratiei centrale si locale".
Macar daca aceste lucruri se "rezolva" in viitorul imediat, mai avem o sansa...
Parerea mea.

Un comentariu:

  1. "Cualitia..." ????? Din cate stiu eu cuvantul ar fi "coalitia". Domnu' Vanghelie de cand scrieti sub pseudonim? :))))))))

    RăspundețiȘtergere