marți, 1 decembrie 2009

Amintiri din viitor...

A fost odata, ca niciodata o tara frumoasa, cu ogoare manoase, cu munti inalti si paduri legendare, cu iesire la Marea cea Neagra, cu riuri uneori involburate, alteori limpezi ca lumina cerului senin, dintr-o seara de vara, cu dealuri pline de livezi si vii, cu multe bogatii si resurse naturale, o tara pe care Dumnezeu o lasase ca un colt de Rai, un meleag ce se numea Miorita.
Din pacate era locuita...
Mioriticii, erau un popor lipsit de personalitate si unitate, de cele mai multe ori fara a avea intelepciunea si forta sa-si aleaga conducatorii. Un popor usor de terfelit si... contradictoriu.
Isteti si lenesi, dar vigilenti (tot timpul cu ochii la capra vecinului - mioritic, fireste !), uneori plini de ambitie, alteori de prostie, de cele mai multe ori usor de manipulat si de cumparat ( ieftini, insa, prea ieftini cind isi vindeau voturile ! ), mioriticii erau cei mai "ciudati" locuitori ai Europei.
Din pacate ( si asta cred ca le-a fost fatal !), mioriticii erau plini de ipocrizie si lipasa de ratiune. Uneori se credeau chiar "buricul pamintului" si asta poate a fost prea mult pentru ei.
Alteori se credeau atotstiutori, detinatorii adevarului absolut...
Nimic nu le era de necomentat sau de neanalizat. Isi dadeau cu parerea despre absolut orice fara jena "ridicolului". Astia erau mai cu seama politicianistii alesi de ei...
Parca de la ei incepea si la ei se termina lumea...
Se pricepeau la toate... la agricultura, cultura, horticultura, politica, cibernetica, sport, fizica, biologie, matematica, astronautica, finante, medicina, jurnalistica, comert, banci, administratie, etc... la tot, absolut TOT !
Numai un singur lucru le-a scapat, REALITATEA ! Si cu asta si bunul simt.
Mioriticii erau un popor usor de manipulat, de dezbinat si de umilit.
Ei devenisera un fel de sorcova.
Unii erau rosii, altii portocalii, altii galbeni, altii verzi, altii albastrii...
Uite asa si-au pierdut identitatea de neam, si-au pierdut tara, cultura, traditiile, respectul, valorile si au devenit... istorie.
Pacat, pentru ca era un popor pe care Dumnezeu il asezase intr-un colt de Rai.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu