luni, 25 ianuarie 2010

Dupa o vreme, cuget ca...

... nimic nu s-a schimbat in ultima perioada de vreme, chiar daca s-a terminat si cu circul alegerilor si cu formarea unui nou guvern.
Ceea ce se intimpla in Miorita, in ultima perioada ne demonstreaza inca odata, daca mai era nevoie, ca neputinta si incompetenta diriguitorilor de neam ne face sa ne adincim, pe zi ce trece in mocirla mioritica a unei tari, mai degraba bananiere decit europene.
Vremurile, indatoririle de serviciu si probleme personale m-au tinut departe de blog.
Cui ii mai arde de scris cind toate se intimpla aiurea si cind ne indreptam spre... nicaieri.
Si totusi...
Vorbeam zilele astea cu un OM si un bun prieten, doctorul Dionisie Dubinciuc si imi marturisea ca este dezamagit de directia in care ne indreptam.
Era dezamagit ca a disparut bunul simt, constiinta ( atit cita era !), responsabilitatea fiecaruia dintre noi pentru ce se intimpla in jurul nostru si mai ales cu noi, implicarea in viata comunitatii, gesturile umane... si cam tot ceea ce mai era frumos in noi inainte de '89.
A ramas doar amintirea sperantelor cu care am indraznit sa credem ca odata cu intrarea in UE va fi mai bine pentru noi toti, ca ne vor redescoperii valorile morale si umane si ca vom trai civilizat, intr-o tara civilizata, pastorita de oameni civilizati...
Din pacate nimic din toate astea nu s-a intimplat...
Pacat.
Dar, nu-i asa, speranta moare ultima !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu