luni, 17 ianuarie 2011

Ce poate face un primar cu 3,5 milioane de euro, sau cum poti sa-ti bati joc de banii europeni si banii comunitatii ?

Ma gindeam sa mai amin publicarea acestui comentariu, dar...
La inceput de an am facut o vizita statiunii Olanesti.
Voiam sa-i arat Simonei Catrina cum atata o statiune care ar fi putut fi cel putin un Karlovy Vary a Romaniei. Dar nu e sa fie...La cit i s-a dus vestea in lume, cum ca izvoarele sale, lasate de Bunul Dumnezeu ( si concesionate de lichelele politicianiste ale zilelor noastre baronilor locali - dar despre asta mai vorbim !), fac minuni, ma gindeam ca edilii care s-au succedat pe la cirma statiunii vor face un Rai pe pamant din atita bogatie cit le-a lasat Dumnezeu.
Am gasit o statiune trista, cam pustie si... lacate pe izvoare.
La izvorul 24, chiar ne-a intimpinat un anunt la fel de demagogic cam cum fac ei politica, cum ca "apa se bea numai la indicatiile medicului" si de aceea accesul este restrictionat.
Sa ma ierte Dumnezeu, dar pun si eu o intrebare...
Stramosilor nostri, de la Burebista si pina cind astia au privatizat izvoarele lasate de Dumnezeu "clientelei",  le trebuia aviz medical sa bea o gura de apa tamaduitoare ?
N-am auzit ca ar fi dat vreunul coltu' ca a baut apa de izvor, zau asa !
Dar trebuia gasita o smecherie ca "doamna de fier" sa poata jupui citeva rinduri de piei de pe fraierii care gindesc ca mai au dreptul la ceea ce ne-a lasat Dumnezeu, izvoarele tamaduitoare de la Olanesti.
Acu' ce sa ne mai vaitam ca Vila lu' ala impuscat ca un ciine la zidul Chindiei, de-i zicea Ceasca, tot din Olanesti, dupa ce au renovat-o cam cu 1,6 milioane de euro, a intrat in circuit inchis, doar pentru jupinii care l-au impuscat pe Ceausescu ca sa-i ia ei locul la dictatura si jupuiala, dar mai democratic...
Cum Olanestiul este universul jafului, de 20 de ani incoace, ce s-a gindit Primaru ? N-ar fi rau sa cheltuie si el vreo...3,5 milioane de euro, pe o investitie ( care ar fi putut aduce multi bani statiunii !!!), adica pe un fel de baza termala care e... jalnica. Nici nu s-a uscat bine cerneala pe receptia complexului si au inceput sa cada peretii, sa apara igrasia, iar grupurile sanitare... jale mare ! Ca sa nu fiu acuzat ca bat cimpii, inserez si citeva imagini... elocvente, zic eu...


Din 3,5 milioane de euro, n-o fi avut domn Primar puterea sa rupa de la gura clientelei si sa dea citiva euro pe un panou de informatii, civilizat, demn de o investitie moderna (sau cel putin asa se vrea sa se stie) ? 

Nici n-au bagat mobilierul si au inceput sa cada zidurile ...

Mobilierul e la usa, zob... ca nu-i asa... mai facem un proiect si mai luam un rind, ca la crisma...

Zidul sta sa cada si... nici paznicului nu-i este prea bine....

Nu-i o pinza de Picasso si nici un ulei de Dican... Asa arata zidurile piscinei, unde nu prea poti sa respiri.

Primaru' asta generos o fi vazut verdele asta de pe pereti, sau era ocupat cu numaratul verzisorilor ?

Insalubru, e putin spus... Cine le-a dat oare aviz sanitar de functionare ?

Preturi rezon, ca si asa nu vine nimeni...

Un comentariu:

  1. Marian Marinescu5 mai 2011 la 18:41

    Bunicul meu (Dumnezeu sa-l odihneasca) a baut toata viata apa de la izvorul 24 fara sa ii ceara nimeni un ban pentru ca,nu-i asa,e un bun national si nu mosia lu' madam Tudor. Cred ca acum,daca ar mai trai(bunicul),i-ar fi rusine sa spuna ca e din Olanesti.Eu unul nu mai am ce cauta acolo...

    RăspundețiȘtergere