miercuri, 4 mai 2011

Neica, vin americanii !

Nu stiu altii cum sunt, dar io cind ma gindesc c-o sa beneficiez de o securitate maxima, cum n-a mai fost pe meleagurile astea de pe vremea lu' Burebista si asta datorita exclusiv grijei natarmurite pe care ne-o poarta iubitul nostru conducator, marinarul ne-pereche, spaima mogulilor, prietenul taparilor si damelor de cariera, etc... si bla, bla, bla... ma apuca un soi de... lehamite linistitoare, cum ca, in sfirsit, vin americanii neica !
O fi bine, o fi rau... om trai s'om vedea. Nu poate fi mai rau decit e acu' ma gindesc.
Poate o fi mai bine decit cu papusarii, cu arabii, cu turcii sau cu... rusii. Ma gindesc ca oricum am privi-o, mai rau nu poate fi.
Asa ca am primit cu mindrie patriotica vestea ca, aci mai jos, pe malul Oltului, vin americanii nene sa puie de o baza militara, un fel de... scut antiracheta, care cica apara intreaga Europa si... ceva din petrolul lu' Gaddafi.
Vin americanii si ne construiesc drumuri, sosele, autostrazi, spitale, ca bagabonti astia, in 20 de ani de democratie a smenului, hotiei si spagilor mioritice, n-au fost in stare sa faca nimic. Vorba lu' ficioru ala a lu' impuscatu': "Ba, voi n-o sa fiti in stare sa jugraviti macar, tot ceea ce a facut tata !". Si cam a avut dreptate...
Nu in ultimul rind, probabil, americanii ne vor invata sa fim si noi civilizati si sa traim civilizat.
Cam pe unde au fost ei, dealungul existentei bi-seculare a natiei americane, au facut "curat" si au adus "capitalismul autentic".
Au adus civilizatia si, uneori si bunastarea.
Doamne'ajuta !!!
Numa' ca avem o problema... tarimul asta-i si locuit.
Iar daca vrem sa se intimple ceva bun si pentru noi, trebuie, in primul rind, ca sa-i lase sa faca toate astea, jegurile de politicianisti mioritici si "paousarii" lor.
In rest...

2 comentarii:

  1. Auzi Gica, nu mai bine mergem noi la ei? De venit vor venii pentru ca interesele strategice sunt mai mari decat dorinta de a venii de drag in Romania. Daca veneau turisti americani sa ne viziteze tara ma gandesc ca era o chestie interesanta dar asa...

    RăspundețiȘtergere
  2. Adevarat ai grait frate Bob, numa' ca n-o sa apucam noi ziua aceea in care americanii vor veni cu drag sau de drag de Miorita...

    RăspundețiȘtergere