vineri, 15 octombrie 2010

O scrisoare, din Kuweit, pentru "Anonim"...

Am primit rindurile astea, de la Catalin, cu rugamintea sa le public aici, ca un raspuns, pentru "Anonim"...
Draga METRONOM
Asa cum obisnuiesc dupa nenumarate ore de munca, in putinul meu timp liber, am pornit calculatorul sa mai ascult un pic la radio, care...???...........METRONOM Fm normal,......pe internet.
Intamplator am vazut si mesajul vostru pe email (nu am crezut ca o sa-l dati publicitatii apelul meu) si am ajuns la cele doua comentarii care s-au facut in urma apelului meu, pe aceasta cale doresc sa dau doua raspunsuri, unul pentru ascultatorul vostru "Anonimul" care as dori prin intermediul vostru sa ajunga si la el, si al doilea catre George Chirca.
Dragul meu anonim, stii tu de ce tara asta a ajuns in acest hal.....??? Crede-ma, nu din cauza celor ca mine care am preferat dupa multe incercari de a face ceva pt noi si familiile noastre, un viitor cat mai curat si mai bun, ne-am dat seama ca nu mai este nimc de facut in Romania.
Oameni ca tine care au preferat sa comenteze pe la colturi precum babele si cand au avut ceva de spus au prferat sa ramana ANONIMI, nu fac bine acestei tari, macar noi astia cum ne-ai denummit cu mare onor "exilati" sau "autoexilati", iti cer un sacrificiu, crede-ma pe cuvant, noi suntem cei care le demonstram zi de zii strainilor, fie ca sunt europeni, sau de alta nationalitate, ca ROMANII si ROMANIA, nu este o tara de "anonimi", de hoti, de tigani de nemernici politici si mai stiu eu....., este o tara cu oameni de bun simt si care stiu sa munceasca si pretuiasca munca, stiu sa se integreze in orice societate, demonstram ca romanii sunt oameni pe care te poti baza zi de zi, fara sa te lase balta vreo-data, care acolo unde au pus mana, poate s-au facut minuni, pentru ca stiu sa-si faca munca corect si cu mult simt de raspundere, lucruri pe care tu din fotoliul tau poate confortabil nu le stii, la televizor nu ai cum sa aflii toate acestea.
Nu stii nici cate au trebuit sa inghita romanii, de care ti-am povestit in cateva cuvinte, ca sa ajunga sa fie apreciati si sa poata duca mai departe numele de ROMAN.
Daca toti romanii ar intelege lucrurile ca noi, Romania ar ajunge poate mai departe decat multe tari ale lumii. Basescu, voi ati ales aceasta lichea a societatii romanesti care numai jargoanele de prin porturile pe unde a umblat, va poate invata, dupa cum spuneam, a grait in inconstienta lui ca pot toti romanii sa plece peste hotare, fara insa a gandi ca fara romani, Romania nu poate exista nici ca stat si nici pe harta, iar ei nu au de unde sa se imbuibe si sa-si ingrase conturile personale in timp ce romanii, acest popor nefericit, care tot timpul a fost subjugat si cotropit de toti din toate partile, se chinuie sa traiasca cat de cat facand eforturi supra naturale sa nu moara de foame, intr-o tara mistuita de saracie, de foamete, de lupte pt putere si averi......
Observi tu "anonimule" ca Romania a ajuns o tara a contrastelor, cu doi poli opusi, foarte indepartati unul de celalalt, o tara unde la un pol se zbat in mizerie, saracie, deznadejde si foamete, ROMANII cei care au muncit pe branci ca sa poti tu acum sa faci comentarii despre noi "cei de afara", de pe fotoliul din fata televizorului (scuza-ma ca nu iti cunosc varsta) si polul celalalt unde la fel se "zbat" nenorocitii astia care conduc romania cu randul, ca sa mai schimbe imaginile de la televizor, acesti lipsiti de orice omenie, de caracter, de demnitate, ca sa traisca si mai bine decat pana acum, nu vezi ca fac o adevarata concurenta, cine aduna cat mai mari averi de pe spinarea si munca acestor romani care au avut "ghinionul" sa se nasca acolo, sincer iti spun si eu la un moment dat am crezut ca am ghinion ca sunt roman.
Vad in fiecare zi la telvizor ce se intampla in Romania, ma doare sufletul cand vad ce este acolo, ce se intampla acolo, de cata lipsa de respect fata de romanii din Romania au acesti nemernici, care mai au si tupeul sa spuna (ex. Videanu) ca se poate trai cu 3-400 lei/ luna in Romania. Am foarte multe legaturi cu romanii "exilati" sau "auto-exilati" cum ne-ai numit tu, te asigur ca nu datorita noua, in Romania acesti nemernici au castigat alegerile asa cum s-a spus pe posturile romanesti ci datorita voua care v-ati multumit cu pomana lor electorala (o galeata, 1 Kg ulei, 1 Kg de zahar si unul de faina si nu in ultimul rand foarte multi mici si bere).
Te asigur ca noi stim sa ne purtam cruce mai departe, nu noi suntem cei care putem schimba ceva pentru romani si Romania, ci voi acolo, noi nu putem face altceva decat sa va spijinim si imi pare rau sa-ti dau aceste elemente ale realiatii cu care tu acolo nu esti in contact.
Crezi ca noi cei de aici nu am dori sa traim in Romania, sa ne crestem copii sa ne vedem familiile inflorind in aceasta tara care numai geografic a mai ramas minunata si pe care noi o iubim din toata inima?
Ce vrei sa facem noi, sa ne multumim cu mizeria si resturile aruncate de acesti super bogatasi care au ajuns asa din cauza romanilor, nu, asta nu, pentru ca noi stim sa muncim si sa ne pretuim munca care acolo nu este recompensata cu nimic, ba mai mult mori de foame, ai avut curajul sa ne denumesti in felul asta, pentru ce ti-am povestit???
Ai tu cea mai vaga idee ce fac liderii acestei tari cand pleaca peste hotare cu banii romanilor, cat mai huzuresc, de ajunge noua sa ne fie rusine sa recunoastem ca suntem romani, cum si-au mutat conturile in alte tari ca sa li se piarda urma, in tara lasand asa ca sa "intoxice" opinia publica, ai tu habar oare ce fac ei, in timp ce 1 roman din 100 se sinucide din diverse motive si in cele mai groaznice moduri, sincer se zbarleste carnea pe mine cand ma gandesc, si asta ca au ajuns la capatul puterilor, analizeaza un pic, tot mai multi tineri se sinucid, batranii pensionari (parintii nostri), dupa zeci de ani de munca sunt macinati de boli, de mizerie, mor infometati si infrigurati in casele lor odinioara calde si primitoare.
Iti spun eu, nu stii, pentru ca te ocupi cu analiza textelor celor care scriu adevarul si au curajul sa il spuna in fata oricui, ca sa vezi cate litere manaca sau ca nu au pus semnele de punctuatie nu stiu unde,........... poate din cauza oboselii acumulate de peste zi, datorate muncii.
Iti multumesc ca ai avut rabdarea sa-mi citesti aceste randuri, si cu sinceritate iti spun, nu am vrut sa sune ca un atac la adresa ta, ci mai degraba am dorit sa te pun un pic in contact cu realitatea ca de afara se vede mai clar.
Si acum Domnule George Chirca, eu personal iti doresc mult noroc si sanatate, putere de munca si sa dea Dumnezeu ca vocea ta si a postului tau de radio (nu sunt putini cei care il asculta pe internet din afara tarii), sa fie tot mai mult si mai accentuata si auzita de urechile, care vor sa fie bolnave ale celor din "fruncea" tarii.
Iti multumesc tie si echipei tala pentru ca face-ti ceva nemaipomenit acolo, inca odata pacat ca nu este post de radio national, dar Dumnezeu e sus si poate el a auzit ruga si apelul meu catre Valcea si valceani, ca celor de afara le-am mai spus eu cate ceva ca acest minunat post sa devina in timp national. " Dai un leu pt Ateneu (METRONOM)"
Cu privire la momentul meu in cadrul postului de radio, nu imi mai amintesc f bine perioada, oricum ca punct de reper, este echipa formata din tine, eu, Corina Iordache si Cacoveanu (scuze, nu ii mai cunosc penumele), eu sunt cel care printre nenumaratele reclame pe care le dadeam la radio eram vocea de la reclama cu Vila Pausa. Nu am stat foarte mult dar pentru mine a fost minunat acel moment.
Sper din toata inima sa reusiti si sa aveti putere de munca sa va duceti crucea pana la capat.
Fiti siguri ca vocea voastra se aude IN FIECARE ZI si aici in Kuwait unde ma aflu eu.
Cu sinceritate si cu cele mai bune ganduri,
"Sa-i ajute D-zeu pe ROMANI SI PE ROMANIA"
C.C.

Un comentariu:

  1. V-aţi incins rau, d-le C.C., dar inutil. Sau, cu alte cuvinte, băteţi la porţi deschise.
    Citindu-vă, mi-a venit în minte, nu ştiu de ce, zicala că nimeni nu-i profet în ţara sa.
    Cu toate astea, domnul Chirca încearcă să fie "profet" în ţara sa, de-aia spuneam că "se bate cu morile de vânt", mă-nţelegi domnia ta.
    Apoi, îmi pare mie aşa că pluteşte prin aer un iz uşor de ipocrizie, când citesc rânduri ca ale d-tale, scrise privind în curte peste gard.
    Adică, mă înţelegeţi, domnia ta este peste 7 mări şi şapte mări, dar dl. Chirca e chiar în ogradă, d-lui "roade mere acre" (citeşte: se chinuie) în fiecare zi, nu se uită cu binoclul de departe. Din cauza asta, d-lui e credibil 100% când se revoltă. Iar domnia-ta este credibilă doar fiindca susţine aceleaşi lucruri ca dl. Chirca, deşi aversele de belele din ţară nu vă mai atacă tenul în mod direct. Başca faptul că d-lui se bate cu sistemul de decenii, în timp ce d-ta numai de o vreme, aşa, mai pe departe...
    Oricum, din anumite puncte de vedere este lăudabilă însufleţirea d-tale, asemenea şi sinceritatea care transpare din scrisoare.
    Vă urez, stimate domn C.C. sănătate maximă şi succese pe unde mergeţi, purtaţi cu mândrie numele de român şi nu vă mai simţiţi ruşinat pentru faptele reprobabile ale altora care întâmplător s-au născut şi ei în România, aşa cum nici eu nu m-aş simţi de-ale d-stră, dacă aţi avea cumva proasta inspiraţie să călcaţi în străchini. Da, şi vă mai urez să câştigaţi mulţi bani, ca să nu vă mai loviţi de greutăţile din ţară.
    Cu stimă,
    al d-vstră Anonim, care, culmea, vă simpatizează :)

    P.S.: Să nu uit: nu carnea se zbârleşte, ci părul.

    RăspundețiȘtergere