miercuri, 2 noiembrie 2011

GeoTeRa, sau iluzia unei insule numita NORMALITATE

Tocmai cind uitasem ca mai am "obligatii editoriale" fata de acest fenomen numit blogareala (si destul de eclipsat in ultima vreme de "retelele de imbecilizare"), am constatat (cu surprindere !), ca avem si doua comentarii la ultima "postare".
Ciudat, nu ?
Nici macar nu era vorba de chilotii lui Bote, sau de sfircurile siliconate ale vreunei tirfe d'astea devenita mare vedeta peste noapte.
Nici macar nu imi pusesem intrebarea de ce Elodia nu a fost cautata si la Iri acasa, in jacuziul de la Izvorani.
Chiar ma gindeam ca nu mai intereseaza pe nimeni ce scriu eu aici.
De ce ar fi fost interesat, nu ?
Mioriticii au nevoie de altceva, de alte subiecte, mult mai "interesante"...
Ei, miticii mioritici sunt consumatori de can can ieftin, de birfe si mahalagism suburban, de multa demagogie ieftina, de multa prostie si minciuna, de multa umilinta, pe care o asteapta sa le fie servita zilnic. Mioriticii manifesta o "mindrie patriotica netarmurita" fata de toti cei ce-i unilesc zilnic si cei care se dovedesc "darnici cu ei" la toate chermezele electorale la care participa.
Ipocriziea, lasitatea si nihilismul sunt mult mai importante decit ... "comentariile unui mmioritic", fie ele sincere si realiste, dureros de realiste.
Am cutezat sa mai deschid blogul acesta si sa mai scriu doua rinduri, pentru ca m-a sunat TeRa. De fapt cred ca asta-i motivul...
Voia sa mai citeasca ceva...
Ce ar mai fi de spus ?
Poate doar ca... Tirolul ne asteapta.
In rest... nimic interesant.

2 comentarii:

  1. Of, of, stimate domnule George Chirca, oare o fi bine că v-am luat în colimator? Asta e o întrebare precum "o fi emigrarea bună?". Se ştie doar, oricum ai tăia, tot două feţe obţii, oricum ai întoarce-o, tot cade pe-o rână. Şi ajungând aici, iată-mi vine-n minte o pildă: am doi prieteni. Unul se călătoreşte adesea înspre vest şi rămâne săptămâni întregi prin ţări civilizate şi bogate. Când revine are ochii-neguraţi şi oftează: - Of, ce pacoste e ţara asta, să te duci să nu te mai întorci. Aş mai trăi numai să n-o mai văd!
    Celălalt amic merge adesea în Africa, tot cu săptămânile. Împarte ajutoare cu Crucea Roşie… Când revine, ne întâlnim la un suc de portocale. Cu ochii aburiţi pierduţi în zare zice: - Of, ce bine e acasă. Ce bine e să ai o casă! Când vin în ţară parcă reîncepe viaţa”.
    Domnule Chirca, pe care din cei doi amici ai mei să-l cred? Ce să fac cu celălalt?
    Aştept sfatul dumneavoastră,
    cu stimă,
    Ionel Cocârjean

    RăspundețiȘtergere
  2. Mai draga Ionele, Raspunsul la intrebarea ta, care inteleg ca te macina este simplu: DEPINDE DOAR DE CEEA CE-TI DORESTI IN VIATA !!! Daca-ti doresti sa traiesti ca in lumea a treia, adica in jungla africana, o poti face linistit, fara prea mari eforturi, bucurindu-te atunci cind ajungi acasa, unde poti sa spui ca-i mult mai bine. Daca vrei insa sa traiesti intr-o lume mult mai plina de "civilizatie", incerci sa o descoperi mai spre vest, adica pe la Viena, Berlin, Londra, Paris, NY, Toronto... etc. Sa-ti mai spun ceva. Sunt semeni ai nostrii care sunt indragostiti de India, pentru ca-i fascineaza faptul ca localnicii de acolo isi dau jos pantalonii, pe marginea drumului, sau in piateta, unde isi fac nevoile fiziologice in liniste, nestingheriti de nimeni si de nimic. Pentru ei aceasta-i extraordinar, pentru ca ei pot spune ca sunt "mai civilizati" decit nefericitii aia de indieni. Altii sunt fascunati de Champs-Élysées care este un bulevard important din capitala franceză Paris. Cu cinematografele, cafenelele, și magazinele sale de lux, Champs-Élysées este una dintre cele mai faimoase străzi din lume, pe unde se mai aud inca pasii lui Honoré de Balzac, sau François-Marie Arouet (pentru mai putin cunoscatori, Voltaire), de exemplu, nu ? Cei care-si doresc mai multa civilizatie, vor fi tare tristi, cind vor revenii acasa, nu ? Ai inteles Mai Ionele ? Raspuns exista pentru toate. Depinde daca vrei sa-l si accepti, daca vrei sa fi realist, dar mai cu seama conteaza daca ai o "scara de valori" la care raportezi tot. In rest...sa fii iubit. George

    RăspundețiȘtergere